8 партій хочуть провести акції на майдані 9 травня


8 партій і громадських організацій подали заявки в Київську міську державну адміністрацію на проведення масових акцій у центрі Києва 9 травня з нагоди Дня Перемоги.

Від комуністів надійшло дві заявки (від Київського міського комітету КПУ та фракції Компартії у Верховній Раді України), повідомляє УНІАН.

Вони планують з 9.00 до 15.00 провести урочисту ходу з нагоди Дня Перемоги за маршрутом: Бесарабська площа - вул. Хрещатик - вул. Грушевського - вул. Січневого повстання - площа Слави.

Також комуністи мають намір провести мітинг та покласти квіти до пам'ятників. Згідно з заявками, КПУ планує встановити сцени на Площі Слави та у Парку Слави.

У кожній із заявок йдеться про участь у заходах 10 тисяч осіб.

Союз лівих сил має намір організувати урочисту ходу з нагоди Дня Перемоги за тим самим маршрутом, що й КПУ, але не вказаний час її проведення. Ця партія заявила про участь у заході 120 осіб.

Крім того, 9 травня по вул. Хрещатик відбудеться святкова хода з нагоди річниці Перемоги, організована Всеукраїнським союзом громадських об`єднань учасників бойових дій, ветеранів. Час та кількість залучених осіб не вказується.

На Хрещатику також цього дня проведе свою акцію з нагоди річниці Дня Перемоги ГО "Поступ", на яку планується залучити 100 осіб.

Стільки ж людей хочуть вивести в центр Києва представники ВГО "За справедливість". Вони планують провести святкову ходу від Бессарабської площі до Майдану Незалежності. Початок заходу о 9.00.

Акцію "Куточок пам`яті" в Парку Слави проведе ТОВ "Клевер Груп". Час та кількість залучених осіб не вказується.

Також 9 травня розпочнеться фестиваль "Велика Перемога. Травень 45-го", який організовує МГО "Київський клуб "Червона зірка". Акція буде проходити по 11 травня. Місце проведення - мототрек "Пирогів" (вул. Червонопрапорна, 188).

Як відомо, 9 травня з 10.00 до 12.00 на Хрещатику відбудеться марш ветеранів та урочистий мітинг з нагоди річниці Перемоги у Великій вітчизняній війні.

9 травня об 11.08 буде оголошена загальнонаціональної хвилина мовчання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ