9 травня: пікнік в Пирогові, "Рок-хвиля" і святковий салют



Фото ТСН
Настали травневі святкові вихідні. На Хрещатику розгорнеться чимале гуляння з нагоди 9 травня. Тому всі охочі можуть взяти букет тюльпанів та привітати ветеранів з Днем Великої Перемоги. Любителі відпочинку на свіжому повітрі матимуть можливість виїхати на пікнік і приготувати "солдатську" кашу.

9 травня з восьмої години ранку відбудеться покладання квітів до пам'ятника героям-танкістам, стели Перемоги, пам'ятника генералу армії М. Ватутіну та могили невідомого солдата.

О 10.00 годині відбудеться урочисте проходження колон ветеранів Великої Вітчизняної війни та військових оркестрів вул. Хрещатик до Майдану Незалежності. Потім пройде урочистий мітинг "Подвиг народу - безсмертний" та виступи майстрів мистецтв.

А на території Меморіального комплексу "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років" відбудеться мітинг та запалення Вічного вогню.

Крім того, у кожному районі столиці передбачені привітання ветеранів з Днем Перемоги.

Завершиться святкування Дня Перемоги у столиці України о 21.00 урочистим 20-залповим святковим феєрверком.

На Співочому полі 10 травня відбудеться концерт Ансамблю пісні й танцю російської армії імені Олександра Александрова з нагоди Дня Перемоги.

Концерт розпочнеться о 16:00, вхід для відвідувачів - безкоштовний. У концерті, крім ансамблю, візьме участь також російський співак Йосип Кобзон. Програма концерту буде складатися з народних пісень, класичних творів і хореографічних постановок.

Любителям кіно теж не доведеться сумувати. Так у кінотеатрі "Київ" проходитиме комедія "Рок-хвиля". В основу фільму покладені реальні події про ді-джеїв британського піратського радіо-шоу сімдесятих.

Радіостанція працювала на кораблі, в північному морі. У той же час ВВС видавала 2 години поп-музики раз на тиждень.

А кінотеатр "Жовтень" представляє ніч відео-арту "Панорама світового візуального мистецтва - Незнана реальність", що пройде з 9 на 10 травня.

У програмі будуть представлені експериментальні фільми Нормана МакЛарена, короткометражки Пітера Грінуея. Також покажуть короткі метри братів Квай і український відео-арт дев'яностих.

Для прихильників сучасного мистецтва, в галереї "Цех", що на вул. Фрунзе, 69, відкрилася виставка Олексія Сая "EXCEL-ART". Його роботи пов'язані з темою офісного образу життя та тісно переплетені зі світом сучасного мегаполісу.

Арт-центр Павла Гудімова "Я галерея" представляє виставку фотографій Анни Войтенко "[ad infinitum] до нескінченності". У цій експозиції авторка вирішила показати маску, як штамп людської особистості. Фотороботи можна переглянути за адресою вул. Волоська, 55/57.

А в галереї "Триптих", на вул. Андріївський узвіз, 34, проходить виставка картин Віктора Хоменка "Повернення червоного янгола". Цей проект як, гра з простором є не лише - за задумом автора - відображенням подвійної реальності, але й грою з простором, де відсутні сталі верх-низ, Схід-Захід та полюси Землі.

У рамках білоруської весни, в галереї "Ра" проходить виставка "Білоруська витримка, 30". Представлено роботи дев'ятьох молодих фотохудожників, які показують білоруське сьогодення: це військовий парад, збір урожаю журавлини, водіння хороводів, купання в ополонці, катання на гойдалках і мотоциклах, святкування Дня Волі і Пасхи, Сули і Купалля.

Сюрпризи готує "театральна" столиця. Так театр російської драми імені Лесі Українки представляє виставу "Солдатики". У ній ідеться про самотність та страх. Про дружбу двох людей та нелегкі умови радянської армії.

Прихильникам оперного співу варто відвідати виставу "Шехерезада" М. Римського-Корсакого. Вона проходитиме в національній опері України ім. Тараса Шевченка, на вул. Володимирська, 50.

Наша столиця дозволяє поєднати приємне з корисним. Так, "Комсомольська правда" радить вибратися на природу та відвідати цікаві місця.

Можна завітати до найбільшої етноісторичної пам'ятки в Східній Європі - Пирогово. На кожне свято тут влаштовують народні гуляння та ярмарки. Також можна спробувати національну кухню чи влаштувати пікнік у березовій рощі.

Музей "Пирогово" знаходиться в однойменному селі на вул. Червонознаменна, 1. Вхідний квиток коштує від 7 до 15 гривень.

Коли ж грітиме сонечко і гратиме посмішка на вашому обличчі рушайте до Ботанічного саду, що на Печерську. Живописна панорама Дніпра та Видубицького монастиря, розквітлі магнолії - все це милує око.

Про сучасний Сирецький дендропарк мало хто знає. Але йому вже близько 125 років, там росте багато видів ялинок, берізок та тюльпанове дерево. Тому беріть фотоапарат і йдіть на весняну фотосесію.

Цей світлий травневий вікенд можна провести по-різному, але головне - тримати свято у своєму серці та пам'ятати про минуле. З Днем Великої Перемоги!

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ