Частина киян знову без гарячої води



Представники "Київоблгазу" 5 травня відключили від газопостачання районну котельну "Дніпроводська".

Внаслідок цього без гарячого води залишилися 23 споживача Оболонського району, з яких 21 житловий будинок, школа та дитячий садок на вулицях Дніпроводська, 8 Березня, Джерельна, провулку Джерельний.

Як повідомляє прес-служба "Київенерго", газопостачання відключено через борг енергокомпанії перед ДК "Газ України" у розмірі 508 мільйонів гривень.

За словами фінансового директора "Київенерго" Михайла Уткіна, Київ використовує газу влітку на 90 мільйонів гривень на місяць, а в зимовий період - до 500 мільйонів гривень на місяць.

"Сплати населення, на жаль, не є стовідсотковими, до того ж рознесені протягом року. Київська міська влада досі винна Київенерго близько 990 мільйонів гривень за різницю між існуючими тарифами та собівартістю виробництва теплової енергії", - сказав Уткін.

Він наголосив, що нещодавно "Київенерго" виплатила черговий транш кредиту Світового банку в розмірі 58 мільйонів гривень, виконуючи таким чином свої зобов'язання за Проектом розширення та реабілітації теплопостачання Києва.

Як відомо, протягом квітня кияни вже двічі залишались без гарячої води. Так, 21 квітня 29 житлових будинків і 8 відомчих споруджень Оболонського району Києва залишились без гарячої води внаслідок відключення РК "Дніпроводська".

27 квітня ВАТ "Київгаз" у повному обсязі припинив подачу газу на РК "Нивки" і СТ-2. У результаті цього без гарячої води залишились житлові будинки, лікарні, дитсадки, школи й адміністративні установи в Подільському, Святошинському, Шевченківському й Оболонському районах столиці.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ