На реконструкції "Олімпійського" заощадили 150 мільйонів



Фото Української правди
На реконструкції НСК "Олімпійський" у рамках підготовки до Євро-2012 вже вдалося заощадити близько 150 мільйонів гривень.

Про це у вівторок заявив міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко, повідомляє УНІАН.

"З тих сум, які на першому рівні були подані генеральним підрядчиком, через перевірку кожної цифри ми вже сьогодні заощадили, зберегли для реконструкції НСК "Олімпійський" близько 150 мільйонів гривень", - сказав Павленко.

Міністр відзначив, що це не остаточна цифра, оскільки частина видів робіт ще не подана на експертизу, а отже, остаточна вартість всіх робіт на НСК може бути меншою за визначену заздалегідь.

За словами Павленка, всі фінансові показники і уточнена вартість робіт із реконструкції стадіону будуть відомі орієнтовно 20 травня, після того як "Укрдержбудекспертиза" надасть комплексний висновок.

Міністр підкреслив, що витрати коштів на реконструкцію стадіону і якість проведених робіт постійно контролюються трьома різними органами, які перевіряють відповідність вартості закуплених будівельних матеріалів.

За словами Павленка, на сьогодні вже завершена перша фаза будівельних робіт і наразі продовжується друга фаза, в рамках якої проводиться не лише будівництво в чаші стадіону, але і реконструкція мереж під ним.

Міністр підкреслив, що всі роботи на НСК проводяться згідно із затвердженим графіком.

Як відомо, реконструкція "Олімпійського" проводиться в рамках підготовки України до Євро-2012. Готовність арени до прийняття матчів чемпіонату є обов'язковою умовою для проведення турніру.

Будівельно-монтажні роботи на спорткомплексі почалися 1 грудня 2008 року і здійснюються холдинговою компанією "Київміськбуд". Їх завершення заплановане на грудень 2010 року, а введення стадіону в експлуатацію - на червень 2011 року.
 
Вартість реконструкції НСК - 2 мільярди 114 мільйонів 726,9 тисяч гривень. Фінансування робіт проводиться з держбюджету.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ