Київ визначився, як святкуватиме День Європи


Столична влада затвердила сценарний план заходів до Дня Європи в столиці 16 квітня 2009 року.

Про це повідомив відповідальний за підготовку свята заступник міського голови Сергій Рудик, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, основні заходи будуть відбуватися з 14:00 до 17:00 на Хрещатику від Бессарабської площі до вул. Прорізної, де встановлять "Європейське містечко".

Зокрема, в ньому діятимуть павільйони, де будуть представлені всі країни-учасниці ЄС, міжнародні організації та облаштовано окрему територію для "Куточка національних кухонь". Також всі бажаючі зможуть відвідати павільйон мовних курсів та взяти участь у публічних дебатах.

Офіційна церемонія відкриття Дня Європи в Україні відбудеться з 14:00 до 14:30 на сцені на Майдані Незалежності. Там же з 16:00 до 21:00 відбудеться святковий концерт. Особливістю концерту стане те, що в ньому візьмуть участь не тільки професійні колективи, а й самодіяльні ансамблі національно-культурних громад столиці, що представляють різні країни-учасниці ЄС.

Рудик також відзначив, що у всіх школах Києва вже розпочався конкурс дитячого малюнку "Якою я бачу Європу", в рамках якого учні столиці мають змогу виразити своє ставлення до європейських цінностей та змалювати місце України в об'єднаній Європі.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ