У центрі Києва – 8 тисяч мітингувальників


Близько 3 тисяч прихильників КПУ, 2 тисяч - Прогресивної соціалістичної партії і 3 тисяч представників Федерації профспілок мітингують на Майдані Незалежності з нагоди Дня солідарності трудящих. 

Комуністи почали святкувати День солідарності покладанням квітів до пам'ятника Леніну о 10:00, повідомляють "Українські новини". 

Після цього вони пройшли колоною Хрещатиком до Майдану Незалежності до встановленої під стелою Незалежності сцени, де перед ними виступив лідер КПУ Петро Симоненко й активісти. 

Тоді ж близько 10:00 від Парку Тараса Шевченка Хрещатиком до Майдану Незалежності колоною пройшли представники Федерації профспілок. 

Вони зібралися біля сцени, установленої на протилежній стороні Майдану Незалежності, де перед присутніми виступило керівництво ФПУ. 

Близько 10:30 від метро Арсенальна до Майдану Незалежності колоною пройшли прихильники ПСПУ, які згодом приєдналися до мітингу КПУ. 

Лідер ПСПУ Наталія Вітренко приєдналася до керівництва КПУ на сцені, але виступати відмовилася. 

Після виступу Симоненка представники ПСПУ колоною направилися до пам'ятника Леніну на Бессарабській площі, де вони планують провести окремий мітинг. 

Учасники мітингу на Майдані Незалежності, тримають у руках прапори, символіку партій і плакати з гаслами: "Даєш соціалізм!", "Профспілки за гідну оплату праці й за гідне життя", "Мир! Труд! Май!". 

Як відомо, 1 травня Україна святкує День міжнародної солідарності трудящих.


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ