Травневий вікенд: Деміен Хьорст, "вітамінний салат" чи магічні місця


У столицю прийшли довгоочікувані теплі першотравневі вихідні. Погода обіцяє бути теплою, тому гріх не провести вікенд активно, з позитивом та користю для себе.  

Спеціально для всіх любителів відпочинку, на свіжому повітрі свою роботу розпочинає київський річковий вокзал. З 1 травня всі бажаючі зможуть поплавати по Дніпру, для цього підготували чотирнадцять прогулянкових катерів. У планах річкового вокзалу — цілодобове обслуговування. Ціни для киян обіцяють залишити доступними.

А для всіх любителів "театральної столиці" відбудеться прем’єра вистави "Одруження", в театрі імені Івана Франка. Спектакль за однойменним твором Миколи Гоголя до 200-річчя письменника поставив Валентин Козменко-Делінде. У нього вийшла ненав’язлива комедія, в центрі якої пікантна життєва ситуація — наречена одна, а женихів багато.

У "Молодий театр" відбудеться вистава "Голубка". Сумна комедія майстра Жана Ануя присвячена одвічній темі — зіткненню любові і щирості зі світом, де панують вульгарність, продажність, фальш.  

Бідний музикант Жульєн, йдучи на три роки в армію, вимушений просити свою матір, знамениту актрису мадам Александру, поклопотатися про його сім'ю — юну дружину Коломбу і маленького сина, які залишаються в Парижі. Мадам Александра бере Коломбу в театр. Так чиста молода дівчина, любляча дружина і ніжна мати потрапляє у мінливий світ закулісся.

Любителям живопису варто завітати до галереї "Триптих", що на Андріївському узвозі, 34. Там проходить виставка Василя Татарського та Аліни Максименко "Вітамінний салат".  

Виставка найкращих робіт всеукраїнського фотоконкурсу "Україна: країна для кожного" проходитиме, в галереї "Bottega", що на вул. Михайлівській, 22б. Головною ціллю конкурсу є привернути увага людства до соціальних проблем.  

У "PinchukArtCentre" показують експозицію "Реквієм" – найбільшу ретроспективу творчості Деміена Хьорста, до якої увійшли понад сто робіт, створених у період з початку 90-х до наших днів.

Якщо ви були на екскурсії ще в школі, то травневі свята підходять для цього виправлення. Так з екскурсоводами "Цікавий Київ" можна відправитися на прогулянку по Андріївському узвозі чи Хрещатику.

Пропонують відвідати містичні місця столиці, дізнатися про відомих відьом та язичницькі традиції, ритуали й свята. Ви відкриєте для себе "новий" Поділ та погуляєте по Пейзажній алеї.  

В кінотеатрі "Київ" проходить фестиваль короткого метру "Коротка атака". Будуть представлені такі короткометражки як "Фото", "Паб", "Закоханість" та "Прості речі". Також ви зможете переглянути зворушливу італійську драму "Людина, яка кохає" з Монікою Белучі. В ній ідеться про італійця, що веде подвійне життя.

Для прихильників кінофестів,у кінотеатрі "Жовтень" проходить фестиваль "Future Shorts. Танці з коханням". Всі фільми мають відновити думку кожного про кохання.

Тож, першотравневі вихідні обіцяють бути дуже цікавими. Кожен може обрати свій святковий маршрут. Головне взяти з собою гарний настрій та коханих чи друзів! 

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ