У Черновецького хочуть податок на голубів, орлів і кобил?



Незважаючи на те, що кияни вже давно не чули новин про мера Леоніда Черновецького і його здоров'я, про те, що ця людина лишається мером Києва продовжують нагадувати  навіжені ідеї з Хрещатика, 36.

У розпорядження "Української правди" потрапив черговий комерційний креатив від команди столичного градоначальника. В їх об'єктив на цей раз потрапив не слон Вася і не котики, у яких болять животики, а зальотні голуби.

Доручення датоване ще 26 грудня 2008 року. Тому, ймовірно, його вже встигли обговорити, визначити тариф і скоро попросять киян заплатити за те, що голуби наносять шкоду пам'ятникам.

У новому цінному дорученні  йде мова про те, що кожен житель Венеції платить 276 євро на утримання голубів. Тобто раз на місяць у кожного венеціанця просять "23 євро на дезинфекцію улюблених місць голубів, а також на очищення пам'ятників від продуктів життєдіяльності цих птахів".

 

Посилаючись на цю інформацію, взяту з газети "Corriere del Veneto", у Черновецького вирішили застосувати таку практику у Києві.

Зокрема, у резолюції, яку Черновецький написав просто поверх тексту роздруківки, йдеться: "Негайно обкласти податком усіх без винятку голубів! Ярослава, копія. Тема: голуби, орли, яструби, коти, собаки, коні, кобили.."

 

Після цього, Голубченко дав доручення "негайно підготувати відповідний проект рішення Київради" дана Журавському В. С., Кухаренку Р.І, Стороженку В.С, Кунцу В.А., Бабіч А.О.

Як відомо, 22 січня Черновецький переконав Київраду підтримати внесений ним з голосу проект рішення про введення муніципального збору за утримання собак.

Згодом Київрада затвердила методику тарифів на житлово-комунальні послуги для киян, які є власниками собак. Зокрема у них мали бути включені витрати на такі послуги, як прибирання прибудинкової території, обслуговування зон для вигулювання тварин та дресирувальних майданчиків, а також вивезення та утилізація екскрементів.

А ТРК "Київ" навіть повідомляла, що уже з лютого за утримання чотирилапого друга киянам доведеться платити за новою схемою комунальних тарифів.

Однак, команді Черновецького не вдалося підняти тарифи на компослуги навіть для киян - не те що собак, адже розпорядження мера були скасовані відповідними указами президента Віктора Ющенка. 

Хоча, нині Голубченко підписав розпорядження про підвищення тарифів на компослуги для населення. Далі, мабуть, знову спробують запровадити плату і за собак. А там, дивись, і до голубів рукою подати.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ