Блок Кличка: акції "Київенерго" таємно продали


Депутат фракції Блоку Кличка в Київраді Іван Плачков припускає, що столична влада таємно продала 12,7% акцій АК "Київенерго", що знаходилися у комунальній власності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Блоку Кличка.

За словами Плачкова про продаж акцій свідчить той факт, що на сайті Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку України  у переліку власників 10 та більше відсотків акцій "Київенерго" немає "Київенергохолдингу".

"Це може означати лише одне - 12,73% акцій "Київенерго", що раніше були у комунальній власності, продані. Коли це було зроблено, ми поки-що не знаємо. Цю справу зараз вивчає київська прокуратура", - сказав Плачков.

Однак, за словами депутата, його численні запити на адресу Леоніда Черновецького, генпрокурора, голова наглядової ради товариства Андрія Чуба (начальника управління комунальної власності КМДА) і голови правління товариства Юрія Бондар (депутат Київради від ГАК) щодо діяльності "Київенергохолдингу" не принесли результатів, оскільки названі люди відповідати  відмовляються.

Однак, як відзначив Плачков, йому вдалося дізнатися, що у 2007 року "Київенергохолдинг" придбав 1 (одну) акцію "Київенерго" у ТОВ "ФК "Донбас".

"Зараз Блок Кличка  за допомогою прокуратури, СБУ та МВС з'ясовує, для чого це було зроблено. Звичайно, посилити свій вплив на управління "Київенерго" купівлею однієї акції не можна, однак можна відповідати на всі депутатські запити, що "Київенергохолдинг" залишається серед акціонерів Київенерго", - сказав Плачков.

За його словами, "Київенергохолдинг" був створений у 2006 році Київрадою та 2 кіпрськими компаніями. Частка міськради у статутному капіталі товариства (61% акцій "Київенергохолдингу") була сформована за рахунок пакетів акцій "Київодоканалу" (67%), "Київгазу" (60%+1 акція) та "Київенерго" (12,73%).

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ