Кільчицька знайшла заняття на свята: рахувати бездомних псів


Перший заступник голови Київської міської адміністрації Ірена Кільчицька дала доручення до 13 травня підрахувати приблизну кількість безпритульних тварин у столиці.

Як пише муніципальна газета "Хрещатик", рахуватимуть їх біля будинків, шкіл, дитсадків, на ринках, підприємствах та у парках.

Згодом на колегії вирішуватимуть, що робити з собаками, адже з початку року вони покусали 1323 жителів столиці.

"На проблему звернув увагу вже й Президент. Вуличні собаки бігають навіть поблизу Секретаріату", - сказала Кільчицька.

Тому райадміністраціям було доручено через ЖЕКи до 24 квітня зібрати інформацію про їхню кількість на території, що прилегла до адміністрацій.

За словами заступника мера, у дев'яти районах, окрім Деснянського, нарахували 2410 псів. Святошинський район відзвітував про 76 собак, Оболонський про 98, найбільше нарахували у Голосіївському -  500 собак.

"Якби це справді було правдою, то проблеми не існувало б. Ми б цих собачок відловили і поселили у притулки після стерилізації. Проте реалії зовсім інші", - впевнена Кільчицька.

За совами головного ветлікаря Києва Людмили Олейник, нині у Києві 30-50 тисяч безпритульних собак.

"Популяція їх -  це не тільки небезпека сказу, а й резервуар інфекційних хвороб як то лептоспіроз, глистяні та шкірні захворювання", - сказала лікар.

На її думку, якщо не вжити заходів, вони можуть спричинити справжню катастрофу.

Водночас, за словами Кільчицької, наразі не йдеться про методи розв'язання проблеми - їх обговорять на колегії КМДА 15 травня одразу після свят.

"Перш ніж розв'язувати проблему, ми маємо знати її масштаби. Тому до 13 травня у нас повинна бути повна інформація про кількість тварин на вулицях міста", - сказала заступник мера.

Оскільки собаки розгулюють не лише біля будинків, а й у лісопарковій зоні, на ринках, кладовищах, територіях підприємств доручення провести підрахунок одержать не лише ЖЕКи, а й усі профільні управління. Зокрема, управління освіти мають повідомити, скільки собак біля шкіл та дитсадків.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ