У Черновецького кажуть, що з "Київенерго" розбереться прокуратура


Київська міська державна адміністрація просить прокуратуру Києва з`ясувати, чому АЕК "Київенерго" не погашає заборгованість за спожитий газ.

Про це у середу заявив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє УНІАН, коментуючи заяву керівництва "Київенерго" про збільшення заборгованості перед НАК "Нафтогаз України".

"Київенерго" треба менше базікати", - сказав Голубченко і пояснив, що компанія в місяць в середньому одержує від населення платежів на суму 62 мільйони гривень, і після закінчення опалювального періоду ці гроші не спрямовують для розрахунків за газ.

"Опалювальний сезон закінчився, і всі ті гроші, які вони зараз одержують за газ, вони не використовують - це йде плюсом. Ці кошти необхідно направляти на погашення заборгованості, і не розказувати про борг в 900 з гаком мільйонів гривень. І нікого не треба лякати", - додав виконуючий обов'язки мера.

За його словами, "заборгованість у 300 мільйонів гривень "Київенерго" зробило штучно, оскільки проплачувало за "електричний" газ і газ інших споживачів, а гроші від жителів за газ "тепловий" не платило".

"Борг "Київенерго" становить порядку 450 мільйонів гривень, з них 60 мільйонів - борг інших підприємств, і лише порядку 400 мільйонів гривень - це борг за "тепловий" газ", - додав Голубченко.

Він також зазначив, що тиждень тому він направив відповідне звернення до прокуратури Києва з проханням розібратися, чому з одержаних платежів за спожитий населенням газ компанія жодної копійки не направила на погашення заборгованості, що утворилася.

Як відомо, на початку квітня КМДА перерахувала АК "Київенерго" частину боргу - 900 мільйонів гривень із загального обсягу заборгованості, що становила на початок року 1 мільярд 514 мільйонів гривень.

Вилучені кошти компанія повинна була перерахувати ДК "Газ України" як оплату заборгованості за газ, який був використаний у цьому опалювальному сезоні.

Заборгованість споживачів перед "Київенерго" за опалювальний сезон зросла на 430 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ