Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49f805d0ded02/
Українська правда
Київ

Аеропорт "Бориспіль" оштрафували на 10 мільйонів

29.04.2009  10:46

Антимонопольний комітет України оштрафував аеропорт "Бориспіль" на 10 мільйонів гривень і компанію "Кребо", яка займається поставками авіапального, на 25 мільйонів гривень за встановлення завищених цін на сервісні послуги із заправки літаків.

Про це у вівторок заявив виконуючий обов`язки голови АМКУ Олександр Мельниченко, повідомляє УНІАН.

"Бориспіль" оштрафовано за порушення конкурентного законодавства при наданні послуг із прийому, розвантаження, перекачування авіапального, а також здійснення контролю за його якістю в період 2007-2008 років.

СП "Кребо" оштрафували на 20 мільйонів гривень за порушення антимонопольного законодавства при заправці літаків і на 5 мільйонів гривень - за послуги з видачі пального з центральної станції в баки літаків.

За словами Мельниченка, АМКУ встановив, що впродовж досліджуваного періоду "Бориспіль" і "Кребо" займали стовідсоткове монопольне становище на ринку надання спеціалізованих послуг на території аеропорту, що давало можливість компаніям встановлювати економічно необґрунтовані ціни.

З'ясувалося, що в "Борисполі" вартість послуг із заправки вища, ніж у більшості аеропортів Європи. Крім того, вартість послуг аеропорту перевищує відповідні ціни в інших аеропортах України.

На засіданні комітету було доручено аеропорту "Бориспіль" і компанії "Кребо" привести свої договірні відносини із заправки повітряних суден у відповідність із законодавством про економічну конкуренцію.

Також "Борисполю" доручено провести тендер щодо використання інфраструктури аеропорту із заправки літаків.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.