Черновецький створює "свою" профспілку медиків?


Фракція БЮТ у Київраді заявляє, що команда мера Леоніда Черновецького нахабно порушує права лікарів і намагається створити "кишенькову" профспілку медиків.

За словами депутатів БЮТ, відповідне звернення надійшло до них від Ради Київської Профспілки працівників охорони здоров'я.

У зверненні, зокрема, йдеться про відсутність виплат надбавок за складність та напруженість в роботі, хронічні затримки виплат заробітної плати, відключення лікувальних закладів від енергопостачання, залякування та звільнення головних лікарів тощо.

"Не лише опозиційні політики БЮТ, а в першу чергу столичні лікарі шоковані кримінальною цинічністю, яку останнім часом демонструє команда Черновецького по відношенню до столичних медиків. Їм досі не виплатили муніципальні надбавки за січень-березень 2009 року", - наголосив бютівець Олексій Давиденко.

За його словами, столична влада не передбачила жодної копійки на проїзд дільничних лікарів до хворих, тож медики не можуть виконувати свої прямі професійні обов'язки.

У листі Ради Київської Профспілки працівників охорони здоров'я йдеться також про те, що з боку керівництва Києва було розпочато масштабну "рейдерську" атаку на профспілку, яка об'єднує понад 90 тисяч київських медиків з метою її повного знищення.

За інформацією БЮТ, керівництво Головного управління охорони здоров'я Києва змушує керівників та персонал лікувальних закладів столиці виходити з лав профспілки працівників охорони здоров'я, писати заяви про відмову в перерахуванні членських внесків та вступати до нової "кишенькової".

"Однак хіба це профспілка - на чолі якої стоять чиновники Головного управління охорони здоров'я. Чиї інтереси, окрім інтересів Черновецького та його сім'ї вона буде відстоювати?! Кого вона захищатиме - лікарів чи владу?" - додав Давиденко.

Депутат БЮТ наголосив, що створюючи "профспілку" на чолі з міськими чиновниками, столична влада порушує закон.

БЮТ звертається до столичного голови Черновецького та його команди з вимогою припинити "впорядковувати" медичну галузь столиці методами розправи з неугодними, а нарешті взятись за реальні справи.

В першу чергу, депутати вимагають повернути працівникам охорони здоров'я муніципальні надбавки за січень-березень 2009 року, а також забезпечити безкоштовний - згідно із законодавством - проїзд дільничних лікарів до хворих.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ