200 в'їздів у столичні ліси будуть закриті до вересня


Київська міська державна адміністрація вирішила закрити шлагбаумами 200 несанкціонованих в`їздів у ліси в квітні-вересні для запобігання пожежам.

Про це йдеться у розпорядженні КМДА, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

Встановити шлагбауми повинні лісопаркові господарства - Дарницьке, Святошинськоє і "Конча-Заспа", - на території яких ці в`їзди розташовані.

Після встановлення шлагбаумів Головне управління МВС і комунальне об`єднання "Київзеленбуд" повинні проводити спільні рейди для виявлення і притягнення до відповідальності порушників.

Крім того, Київська адміністрація доручила лісопарковим господарствам привести в стан повної технічної готовності протипожежну техніку, наглядові вежі і засоби зв`язку.
 
"Київзеленбуд" і лісопаркові господарства повинні в квітні-травні ліквідувати захаращеність лісосмуг і стихійні звалища сміття, а в квітні-вересні відновити мережу мінералізованих смуг навколо пожеженебезпечних ділянок лісів, відремонтувати протипожежні водоймища, резервуари і під`їзди до них.

Також лісопаркові господарства повинні забезпечити запас палива для заправки автомобілів у разі потреби гасіння лісових пожеж.

Як відомо, раніше Держкомітет лісового господарства заявив про намір обмежити доступ до відвідин лісових масивів під час травневих свят у зв`язку з надзвичайною пожеженебезпечною ситуацією.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ