Реконструкція Московської площі затягнеться ще на рік?



Фото metropoliten.kiev.ua
Завершення розв'язки на Московській площі, про яку просто мріють столичні водії, можуть перенести на наступний рік.

Причина проста - грошей на будівництво немає, пише "Сегодня".

За словами виконуючого обов'язки мера Києва Анатолія Голубченка, цього року на реконструкцію площі виділили лише 2 мільйони гривень, що становить 1% від потрібної суми.

"Реально Московська і не фінансувалася. Хоча роботи не припинені, і ми просимо будівельників будувати і записуємо це в борг. Є два доручення прем'єра. Я думаю, як тільки Мінфін виконає це доручення, ми зможемо профінансувати і метрополітен, і головний каналізаційний колектор, і Московську площу", -  сказав Голубченко.

За словами Голубченка, здати розв'язку на Московській площі планували уже цього року.

"Однак коштів не вистачає. Тому завершення, можливо, перейде на наступний рік", - сказав виконуючий обов'язки міського голови.

За словами гендиректора корпорації "Київавтодор" Георгія Глинського, будівельники працюють, однак нестача коштів з кожним днем відчувається усе гостріше. Він ще два тижні тому говорив, що головні будівництва закінчать у термін, тепер такої впевненості немає.

"Нас рятують раніше оплачені постачання будматеріалів, металу і комплектуючих. Але вже зараз потрібно перерахувати гроші за нові, а от цих "живих" грошей, саме і не вистачає", - сказав Глинський, наголосивши, що для закінчення всіх робіт на Московській площі необхідно ще 226 мільйонів гривень.

Що стосується інших будівництв - під погрозою зупинки опинилися Подільсько-Воскресенський міст, розв'язка на Поштовій площі і колектор.

За словами гендиректора "Київпастранс" Миколи Ламбуцького, є проблеми і зі швидкісним трамваєм, на завершення будівництва якого не вистачає майже 300 мільйонів гривень.

Водночас, як повідомлялося, незважаючи на проблеми з будівництвами, гроші на свята в столиці найшлися. Голубченко підписав розпорядження про виділення 186 мільйонів гривень на святкування 9 Травня.

За словами виконуючого обов'язки мера, столиця цього року заклала менше грошей на святкування різних дат, але вони споконвічно були передбачені в загальному фонді бюджету на ці потреби, і витратити гроші на щось інше неможливо. Що ж стосується будівництв, то вони повинні фінансуватися зі спецфонду бюджету, де грошей практично немає.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ