Киянам обіцяють 12 пляжів і 35 зон відпочинку


Головне управління з контролю над благоустроєм Київської міської державної адміністрації має намір підготувати до літнього сезону 12 пляжів і 35 зон відпочинку біля водойм.

Зокрема, у Деснянському районі планується облаштувати пляж Чорторий (у парку Дружби народів на Дніпрі), у Дарницькому - Сонячний (на озері Сонячне), повідомлять "Українські новини".

В Оболонському планується впорядкувати пляжі Пуща-Водиця (ставок на ріці Горенка) і Вербний (озеро Вербне), у Дніпровському районі - пляжі Центральний (Труханів острів), Венеція і Молодіжний (Долобецький острів), Дитячий, Передмісна слобідка і Золотий (острів Передмісна слобідка).

У Голосіївському мають намір облаштувати пляжі Дніпровська Рив'єра (на Жуковому острові) і Галерний (у Галерній затоці).

Серед зон відпочинку, які управління планує впорядкувати для відпочинку, 5 перебувають у Голосіївському районі, по 2 - у Дарницькому, Подільському, Святошинському і Солом'янському, по 1- у Деснянському, Печерському і Шевченківському, 12 - у Дніпровському, 7 - в Оболонському.

Зокрема це Голосіївський парк імені Рильського, Жуків острів, озеро Сонячне, Наводницький парк, Русанівський канал, Труханів острів, урочище Горбачиха, Гідропарк, затоки Верблюд, Наталка, Собаче устя, Галерна, Центральне озеро.

Також зоною відпочинку є Хутір Шевченка, Синьоозерна, ставок на ріці Нивка й озеро Віра, Совська балка, парки Відрадний і Нивки.

За оцінкою комунального підприємства "Плесо", вартість благоустрою пляжів і зон відпочинку становитиме близько 4 мільйонів гривень, з яких 0,5 мільйона передбачено міськбюджетом-2009, а решту підприємство сподівається залучити за рахунок інвесторів.

Разом з тим непридатними для купання, за даними управління, є 42 ставки, канали й озера.

Серед них Голосіївські, Дідорівські, Совські, Мишоловські ставки, ставки на Теремках-2, озера Нижній Тельбін, Вирлиця, Пономарівське, Діамантове, Бобровня, Гнилуша, Кругле, Берізка (Гідропарк), Куренівське, Сирецьке, Петровське, Видубицьке, Либідське, водойми на проспекті Бажана, штучні озера Опечінь, затока Верблюд, Центральне озеро і Русанівський канал.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ