У дітей забирають спортивні клуби?



Фото з сайту клубу "Юний мушкітер"
Столичні жителі заявляють про загрозу закриття дитячого спортивного клубу "Юний мушкетер", що на вул. Щусева, 7 у Шевченківському районі Києва.

Про це йдеться у відкритому листі ініціативної групи батьків до президента Віктора Ющенка, прем'єру Юлії Тимошенко і генпрокурору Олександру Медведько.

Як відзначається у листі, клуб "Юний мушкетер" існує уже 30 років і заняття у ньому безкоштовні. У 2006 році Шевченківська районна рада передала майно та приміщення усіх дитячих  клубів КП "Централізована система дитячо-юнацьких клубів "Дитячі мрії"". А на минулому тижні КП "Дитячі мрії" видало наказ, яким заборонило заняття у клубі "Юний мушкетер".

 
"Наші діти та онуки вже тривалий час займаються в різноманітних юнацьких клубах Шевченківського району: "Оріон", "Соколятко", "Дельфін", "Дозвілля", "Червона гвоздика", "Сучасник", "Ярославна", "Наші мрії", "Берегиня", "Супутник", "Буревісник", "Юний мушкетер", "Товариш", "Романтик", "Зліт". На сьогодні система позашкільної освіти - останній з чинників, який утримує дітей від розтління "вулиці" і зберігає їхнє майбутнє життя. Наші батьківські серця спокійні, коли діти знаходяться в цих клубах", йдеться в листі.

Але на сьогодні, за словами батьків, постала реальна загроза для продовження існування цих клубів.

У листі відзначається, що передача дитячо-юнацьких клубів КП "Дитячі мрії" проводилася у порушення чинного законодавства. У серпні 2007 року Шевченківський райсуд скасував рішення Шевченківської райради про передачу клубів на баланс КП "Дитячі мрії".

"Постановою Київського апеляційного адміністративного суду було скасовано постанову Шевченківського райсуду та в задоволенні позову відмовлено. Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 12.03.09 скасовано постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 23.09.08, а справу направлено до цього ж суду на новий розгляд", йдеться в листі.

Однак, за словами батьків, після цього КП "Дитячі мрії" "видало наказ про припинення роботи гуртків для дітей дошкільного віку, яким називає організацію гуртків незаконною, незважаючи на те, що вони організовані і діють безкоштовно у відповідності до норм законодавства, яке регулює питання позашкільної освіти".

"При проведенні перевірки представником Державної служби з боротьби з економічною злочинністю Варченком О. не було знайдено жодних порушень, але іншим представником ДСБЕЗ в усному порядку було сказано про те, що відкрита кримінальна справа щодо педагога-організатора клубу "Юний мушкетер" Носкової Г. Д. Крім того, в суді представники Шевченківської районної у місті Києві ради взагалі заперечують факт існування вищезазначених позашкільних дитячих закладів - дитячо-юнацьких клубів", йдеться в листі.

Крім того, за словами батьків, гуртка для дітей дошкільного віку "Навчаємо думати малят рідною мовою" і секції з сучасного п'ятиборства вже не існує, а секцію фехтування скорочують.

"У клубі для дітей "Наші мрії", що на вул. Маршала Рибалка, 7 розташувались адміністрація КП "Централізована система дитячо-юнацьких клубів "Дитячі мрії" та приймальня депутатів (Сідіропуло О. В., Романенко О. В.)", йдеться в листі.

Батьки просять втрутитись у ситуацію, що склалася, зупинити "геноцид проти дітей задля отримання прибутків" та відновити законність щодо дитячо-юнацьких клубів

"На сьогодні батьківськими зборами створено ініціативну групу по захисту прав дітей. У випадку відсутності реагування на цей лист ми залишаємо за собою право на акції протесту проти протиправних дій депутатів Шевченківської районної ради", йдеться в листі.

У Шевченківській адміністрації не змогли відповісти на запитання щодо закриття клубів і порадили звернутися до директора КП "Дитячі мрії" Кононенко Наталії. Однак, поговорити з нею не вдалося. За словами головного бухгалтера "Дитячих мрій", яка не захотіла назватися, "ніхто нічого не закриває".

"Звідки ви таку інформацію взяли, не знаю і не можу прокоментувати", - сказала жінка.  

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ