Київський зоопарк таки не готовий повернутися до Європи


Директор організації з захисту тварин Великобританії Джон Руейн заявляє, що Київський зоопарк не зможе повернути членство у ЄАЗА (Європейська Асоціація Зоопарків та Акваріумів) до кінця 2009 року.

Про це він заявив у відповіді на офіційний коментар керівництва Київського зоопарку, в якому йшла мова, що інформація, раніше "наведена Руейном щодо Київського зоологічного парку, в жодному сенсі не відповідає дійсності".

"У статті мене звинуватили в необ'єктивності щодо діяльності Київського зоопарку тому я хочу  ознайомити читачів з деякими аспектами цієї справи. Упродовж десяти років моя організація "Naturewatch" проводить моніторинг діяльності Київського зоопарку і я можу  сказати, що на сьогоднішній день він не готовий до повернення повного членства в ЄАЗА", - сказав Руейн.  

За його словами, керівництво зоопарку приховує реальний стан речей  як від киян, так і від Київської міської адміністрації.

"Керівництво зоопарку неодноразово  заявляло про те, що вже до кінця 2009 року  зможе повернути  членство  ЄАЗА (Європейська Асоціація Зоопарків та Акваріумів) - це не правда!", - наголосив Руейн. 

За його словами, до 2007 року Київський зоопарк був повноправним членом ЄАЗА. Але у вересні 2007 року його було виключено із асоціації за "невиконання обіцянок впродовж  останніх років щодо покращення умов утримання тварин".

"Сьогодні  Київський зоопарк претендує на позицію кандидата на членство,  а не на повне членство в організації ЄАЗА. У квітні 2009 року3 Київський зоопарк  знаходився тільки в процесі подачі заяви на кандидата", - сказав Руейн.

Він відзначив, що членом Київський зоопарк стане тоді, коли виконає усі вимоги ЄАЗА щодо утримання тварин та поводження з ними протягом 5 років. 

Руейн заявив, що не ставив під сумнів  компетенцію нових британських співробітників Київського зоопарку - Стіва Пілшера та його дружини Анні  Вебстері.  

"На прес-конференції запитали мене, чи Стівен Пілшер та Анні Вебсбері є відомими експертами, я  відповів, що ні, що вони були звичайними доглядачами за тваринами в зоопарку і що Стівен і Анні мають малий стаж роботи з тваринами - всього два роки", 0- сказав Руейн.

Він додав, що у січні 2008 року Пілшера  було звільнено з роботи керівником Дартмутського  зоопарку в Англії. 

"Отже, беручи до уваги вищезгадане, у мене є досить підстав висловити скептицизм щодо  їхнього професійного рівня", - сказав Руейн.

Директор організації з захисту тварин Великобританії, заявив, що "вкрай стурбований станом  приблизно 80 приматів, які утримувалися  в закритому приміщенні Київського зоопарку останні 18 місяців".

"Зоопарк  не показує цих тварин відвідувачам, однак нам вдалося їх побачити в березні та в жовтні 2008 року. Умови утримання жахливі і без сумніву не відповідають вимогам ЄАЗА. Я звертаю увагу киян на той факт, що керівництво Київського зоопарку ховає  цих тварин  від  відвідувачів", - сказав Руейн.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ