Власники 360 об'єктів Києва повинні зробити художнє освітлення


Столична влада затвердила "Перелік пам'яток культурної спадщини та інших об'єктів громадського призначення для зовнішнього художнього освітлення", до якого входять 360 об'єктів.

Про це під час розширеного засідання колегії КМДА повідомив в. о. начальника Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Сергій Броневицький, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, список формувався за принципом виявлення містобудівних та історико-культурних акцентів і домінант в міському середовищі.

"Ми розробили зонування світлового навантаження "Світловий план міста", Програму по освітленню доріг, мостів, будинків, пам'яток на 2009-2011 роки", - сказав Броневицький.

За його словами, усі балансоутримувачі та власники будівель і споруд, зазначених у Переліку пам'яток культурної спадщини, проінформовані про необхідність за власні кошти розробити проекти зовнішнього художнього освітлення та погодити з Головним управлінням містобудування, архітектури та дизайну міського середовища.

Броневицький відзначив, що загальна кількість об'єктів, які потребують першочергового художнього освітлення, складається з 85 об'єктів. На початок 2009 року вже виконано роботи з художнього освітлення 31 об'єкта.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ