У столиці підпалили два книжкових магазини. Через книги російською?


У суботу вночі у Києві було вчинено підпал двох магазинів мережі "Книжковий супермаркет".

Як пише УНІАН з посиланням на директора магазину Тетяну Назаренко, у книгарні на вулиці Будівельників, 4, група невідомих написала на склі вітрини слово "Вурдалак", розбила вогнегасником скло двох вітрин і кинула до приміщення три пляшки із запалювальною сумішшю.

За словами директора магазину, через дії невідомих постраждали вітрини із українською дитячою і художньою літературою та дитячі розвиваючі ігри.

"За кілька тижнів до цього до нашого магазину невідомий приніс листа, у якому було прохання забрати книгу Олеся Бузини і всю російськомовну літературу, оскільки вона начебто шкодить українській культурі. Дуже шкода, що ці люди прикривають свій вандалізм українськими ідеями і наносять шкоду не лише адміністрації магазину і продавцям, але й покупцям", - сказала Назаренко.

За словами директор мережі "Книжковий супермаркет" Костянтина Клімашенка, це не поодинокий напад на магазини, що стався з п'ятниці на субот.

"Розбили скло і кинули пляшку із запалювальною сумішшю в приміщення магазину на Луначарського, 10. А в магазині на Подолі, на банерах де знаходяться фотографії письменників, у тому числі й українських, написали, що ми продали батьківщину, і що ми проти України", - сказав директор мережі.

Він відзначив, що у ці магазини також приносили листи з погрозами, але ніхто не звертав уваги на них.

Клімашенко переконаний, що "сьогоднішні події - це відгомін подій у Тернополі, коли перед виборами заливали магазини фарбою, оскільки там були російськомовні книги і книги Олеся Бузини".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ