На Трухановому острові зібрали 8 тонн сміття


У суботу з нагоди Міжнародного Дня Землі Представництво ООН в Україні, етнічний фестиваль "Країна мрій" та компанії-підписанти Глобального Договору ООН провели у Києві велику Зелену Толоку.

Під час толоки люди, небайдужі до захисту довкілля, взяли участь у прибиранні Труханового острова на ділянці від Московського до Залізничного мосту, повідомляє УНІАН з посиланням на інформаційне Представництво ООН в Україні.

"Це вже третя екологічна акція, яка відбувається в рамках національної кампанії "Прямуй на зелене", ініційованої Представництвом ООН в Україні та мережею Глобального договору ООН", - йдеться у повідомленні.

На цьогорічну Зелену Толоку зібрались понад 350 учасників, які за кілька годин встановили своєрідний рекорд - 8 тонн зібраного сміття. Минулого року в подібній акції взяли участь 100 учасників та 20 компаній, разом зібрали 5 тонн сміття.

За словами в.о. представника програми розвитку ООН в Україні Іларії Карневалі, вже стало доброю традицією проводити колективні екологічні акції, об'єднуючи зусилля членів Глобального договору ООН, їхніх сімей та друзів для прибирання зелених зон Києва.

У Зеленій Толоці взяв активну участь і відомий український співак Олег Скрипка, ініціатор етнічного фестивалю "Країна Мрій". Він відзначив, що екологічний напрямок став провідною ідеєю цьогорічного етно-фестивалю, адже мешканці "Країни Мрій" хочуть мати чисте довкілля і чисту культуру.

За  словами Скрипки, найближчим часом "Країна Мрій" планує провести ще дві толоки - 16 травня з нагоди Міжнародного Дня клімату та 6 червня з нагоди Всесвітнього Дня охорони довкілля.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ