БЮТ вимагає звіту Черновецького у прямому ефірі


Депутатська фракція "Блок Юлії Тимошенко" у Київраді вимагає у прямому ефірі на муніципальному телеканалі "Київ" транслювати звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо діяльності мера Києва Леоніда Черновецького.

З цією ініціативою виступила перший заступник голови фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова, повідомляє прес-служба Блоку.

"Враховуючи надзвичайну важливість цього звіту для мешканців столиці, БЮТ вимагає одночасної трансляції цього звіту і на муніципальному телеканалі "Київ". Парламентська комісія з питань розслідування діяльності влади Києва працювала кілька місяців - і народні депутати однозначно здобули цікаву для кожного киянина інформацію", - сказала Меліхова.

Вона також нагадала, що комісія зверталась до Генпрокуратури, МВС та СБУ з проханням надати правову оцінку продажу банку "Правекс" та несплати відповідних податків".

Крім того, за словами Меліхової, БЮТ вимагає, щоб після звіту комісії звітував Черновецький.

"Після цього звіту - на найближчій сесії Київської міської ради - ми вимагаємо, щоб столичний міський голова  Черновецький нарешті особисто з'явився зі звітом перед депутатами Київради. Сподіваємось, до того часу шановний Леонід Михайлович вже встигне поправити своє здоров'я і нарешті знову приступить до виконання своїх прямих обов'язків", - сказала Меліхова.

Вона нагадала, що за три роки перебування Черновецького на посаді мера Києва, депутати та кияни не дочекались від київської влади жодного звіту.

"І це в той час, коли нинішній мер неодноразово підкреслював необхідність того, щоб кожна посадова особа не рідше разу на місяць звітувала перед громадою про результати своєї діяльності", - підсумувала Меліхова.

Як відомо, що 19 лютого 2009 року Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію для розслідування обставин можливого порушення законів і Конституції посадовцями Київської міської ради і Київської міської державної адміністрації. Звіт комісії парламент планує  заслухати 15 травня.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ