На Троєщині збудують сміттєспалювальний завод


Київська адміністрація разом з фірмою "Грінко" має намір збудувати сміттєспалювальний завод на території цього підприємства.

Про це у середу заявив виконувач обов'язків міського голови Анатолій Голубченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми на "Грінко" збираємося поставити як спільне підприємство разом з цією фірмою один завод, на якому будуть перероблятися відходи, що залишаються після сортування", - сказав Голубченко.

У середу він разом з керівництвом Дарницької районної адміністрації відвідав сміттєсортувальну станцію КП "Екологія", яка побудована за кошти районного бюджету.

Станція експлуатується з жовтня 2008 року, і на її будівництво було витрачено 700 тисяч гривень, а потужність становить - до 60 м. куб. твердих побутових відходів на добу.

Голубченко підкреслив, що на сьогоднішній день у Києві функціонує тільки дві сміттєсортувальні станції - КП "Екологія" і комерційного підприємства "Грінко".

Він підкреслив, що з 2014 року за європейськими нормами буде заборонено вивозити тверді побутові відходи для поховання на полігони без попередньої переробки.

Голубченко заявив, що необхідно найближчим часом побудувати в Києві сміттєспалювальний завод потужністю 500 тисяч тонн на рік, і нагадав, що для цього відведена ділянка в районі ТЕЦ-6 на Троєщині.

Голубченко відзначив, що КМДА раніше вже провела інвестиційний конкурс з будівництва цього сміттєспалювального заводу і навіть уклала інвестиційний договір з фірмою-переможцем.

Однак, після того, як у Києві Верховна Рада призначила позачергові вибори мера і депутатів Київради, інвестори відмовилися від такого інвестиційного проекту.

Голубченко нагадав, що на сьогодні у столиці працює один сміттєспалювальний завод - "Енергія", однак його потужності недостатньо для переробки твердих побутових відходів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ