Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49ef2b6442b72/
Українська правда
Київ

У Києві відкрили новий центр допомоги немовлям

22.04.2009  17:49

22 квітня у Києві на базі неонатологічного центру Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдет" відкрився 17-й центр надання допомоги немовлям "Колиска надії".

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", це спільний проект британського художника Демієна Хьорста і Фонду Віктора Пінчука у рамках однойменної програми Фонду у сфері охорони здоров'я.

Медичне устаткування для цього центру придбано на кошти, отримані від продажу на аукціоні Sоthеbу's картини "Темні дні" (Dark Days), які Хьорст пожертвував Фондові спеціально для реалізації програми "Колиска надії".

Картина була написана у 2008 році і виставлена 5 лютого на аукціон.

У центрі "Колиска надії" на базі лікарні "Охматдет" реалізований проект, який дозволить комплексно забезпечувати на найвищому рівні догляд за дітьми з екстремально низькою масою тіла при народженні (менше 1000 г).

Нові блоки інтенсивної терапії оснащені приладами, які дозволяють застосовувати провідні методи лікування розладів дихання.

Центр вперше оснащений сучасним автоматичним аналізатором газів і електролітів, який визначає показники на основі мінімальних обсягів крові для дослідження. Встановлено устаткування діагностики слуху немовляти, що дозволяє на ранніх стадіях виявити порушення і зберегти здоров'я дитини.

У цілому в Центрі встановлено 59 одиниць медичної апаратури. Загальна вартість проекту "Колиски надії" на базі "Охматдета" склала $320,5 тисяч.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.