Столиця побачить, що таке роздільний збір сміття, лише через 2 роки


Київська міська державна адміністрація розраховує завершити впровадження в Києві системи роздільного збору твердих побутових відходів до 2011 року.

Про це у середу заявив перший заступник мера, виконувач обов`язків голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

За його словами, впровадження такої системи з подальшою переробкою побутових відходів як вторинної сировини дасть місту можливість відмовитися від практики утилізації і поховання сміття на полігонах.

Начальник Головного управління комунального господарства Михайло Шпарик відзначив, що роздільний збір сміття поступово охоплює всі райони, а зараз прискорився в Голосіївському, Шевченківському, Печерському і Солом'янському районах.

За словами Шпарика, для повного переходу міста на роздільний збір сміття необхідні кошти, бюджетні або інвестиційні, для закупівлі близько 15 тисяч контейнерів для сміття, що дасть змогу розділяти сміття на першій стадії мінімум на два сорти - органічні і неорганічні відходи.

Він додав, що в міському бюджеті на 2009 рік кошти на закупівлю таких контейнерів не передбачені, але висловив сподівання, що приватні компанії - перевізники сміття купуватимуть контейнери самостійно і, таким чином, стимулюватимуть киян сортувати побутові відходи.

Як відомо, у лютому 2008 Головне управління комунального господарства КМДА заявило про намір почати роздільний збір твердих побутових відходів у всіх районах Києва з березня 2008.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ