Більше половини Києва може залишитися без гарячої води



"Київтрансгаз" у середу попередив ВАТ "Київенерго" про зниження тиску газу для ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, що забезпечують гарячою водою більшу частину столиці.

Про це заявив комерційний директор "Київенерго" Сергій Чех, повідомляє прес-служба компанії.

"Опалювальний сезон скінчився, але через неврегульованість тарифних питань, проблеми досі залишилися невирішеними", - сказав Чех.

"Київенерго" також повідомило, що 21 квітня "Київоблгаз" через борг перед "Газом України", дочірньою компанією НАК "Нафтогаз України", у розмірі 473 мільйони гривень відключив від газопостачання котельню "Дніпроводську".

Внаслідок цього, як і 3 грудня минулого року, без гарячої води залишилися 29 житлових будинків та 8 відомчих споруд Оболонського району по вулицям Дніпроводській, 8 Березня, Джерельній, провул. Джерельному.

Школа та дитсадок, які обслуговуються котельною "Дніпроводська", за словами Чеха, окрім гарячого водопостачання залишились також без опалення. Адже не зважаючи на закінчення опалювального сезону в столиці, об'єкти соціальної сфери мають тепло доки керівники закладів не звернуться із заявою про припинення опалення.

Компанія нагадує, що борг викликаний значним розривом між витратами "Київенерго" на виробництво тепла і гарячої води і затвердженими міською владою тарифами.

Як відомо, ТЕЦ-5 забезпечує гаряче водопостачання і централізоване опалення 2877 житлових будинків, 122 лікувальних закладів, 117 дитячих садів, 108 шкіл, 2117 відомств житлових масивів "Харківський", "Позняки", "Осокорки", "Русанівка", "Березняки", "Теремки".

ТЕЦ-6 забезпечує гаряче водопостачання і централізоване опалення 2118 житлових будинків, 62 лікувальних закладів, 159 дитячих садів, 125 шкіл, 1393 відомств житлових масивів "Троєщина", "Лісовий", "Воскресенка", "Оболонь", "Куренівка", "Виноградар", "Поділ".

"Київенерго" неодноразово заявляло, що Київська адміністрація відмовляється компенсувати різницю між тарифом і економічно обґрунтованими витратами на виробництво теплової енергії.

Київрада у березні цього року проголосувала за залучення кредиту на суму 1,2 мільярда гривень для відшкодування різниці в тарифах, а також для вирішення інших насущних потреб.

Однак поки було притягнуто 900 мільйонів гривень, завдяки чому "Київенерго" вдалося знизити борг перед ДК "Газ України".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ