Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49ef0914121b2/
Українська правда
Київ

Площа НКС "Олімпійський" зменшиться у два рази

22.04.2009  15:09


Фото з сайту КМДА
Містобудівна рада Києва схвалила проект реконструкції Національного спортивного комплексу "Олімпійський".

Про це журналістам повідомив в.о. начальника Головного управління містобудування і архітектури Києва Сергій Броневицький, пише Київ.proUA.com з посиланням на "Українські новини".

За його словами, стосовно будівлі НСК "Олімпійський" виконано всі вимоги замовника."Проект схвалюємо з урахуванням усіх зауважень, зокрема перегляду шляхів евакуації", - сказав Броневицький.

Також було вирішено розділити проекти реконструкції самої будівлі стадіону і впорядкування функціонуючої території (у радіусі 1,5 км навколо стадіону).

На початковій стадії узгодження відповідальними за впорядкування стали НСК та Міністерство у справах сім'ї, молоді і спорту.

За словами архітектора Юрія Серьогіна, чиє бюро адаптувало проект згідно з вимогами і нормами українського законодавства, місткість стадіону складе 69 тисяч людей, (техніко-економічним обґрунтуванням передбачалося 72 тисячі), а "чиста" місткість - 63 тисячі людей (по ТЕО - 52 тисячі людей).

Площа стадіону складе не 36 га, як передбачалося раніше, а 16,88 га.

Крім того, переглянута концепція покрівельного покриття стадіону. Раніше передбачалося скління трибун та італійського дворика, нині ж стадіон і дворик будуть покриті синтетичним напівпрозорим матеріалом, який забезпечить 50% пропуску світла.

Кількість рядів у нижньому ярусі скоротили на 2 - до 44, а саме футбольне поле піднімуть на 15 см.

Як відомо, холдингова компанія "Київміськбуд", яка є генпідрядчиком, має намір завершити будівництво нижнього ярусу "Олімпійського" до жовтня.

29 жовтня містобудівна рада схвалила ТЕО німецької GMP на реконструкцію НСК "Олімпійський".
© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.