У столиці 24 тисячі хворих на СНІД


За статистичними даними, на початок 2009 року тільки в Києві було зареєстровано 6 тисяч ВІЛ-позитивних осіб, однак реальна кількість хворих у столиці більше 24 тисяч.

Про це на засіданні міської координаційної ради з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекціі/СНІДу заявила перший заступник мера Ірена Кільчицька. 

За її словами, протягом 2008 року було проведено 4135 обстежень громадян, 1,5% з яких виявились ВІЛ-позитивними.

Столична влада підготувала проект Київської програми профілактики захворювання на ВІЛ/СНІД та допомоги ВІЛ-інфікованим на 2009-2013 роки, повідомляє прес-служба КМДА.

"Даною програмою передбачені заходи з профілактики та попередження захворювання на ВІЛ/СНІД. Основними напрямками діяльності, згідно з Програмою, є консультування, профілактика, лікування та психологічна підтримка ВІЛ-інфікованих громадян", - сказала Кільчицька. 

Вона наголосила, що багато хворих не хочуть проходити обстеження на виявлення ВІЛ/СНІДу, що не дає змоги відстежити всіх ВІЛ-позитивних громадян та громадян, хворих на СНІД у Києві.

"Якщо офіційно в нас зареєстровано 6 тисяч осіб, хворих на ВІЛ/СНІД, то це тільки четверта частина від кількості всіх хворих. За даними фахівців, людей, які хворіють на ВІЛ/СНІД, тільки в Києві більше 24-х тисяч", - зазначила Кільчицька. 

За словами фахівців, основними шляхами захворювання на ВІЛ/СНІД є статевий та ін'єкційний. Основною групою ризику на сьогодні є наркозалежні громадяни та особи, які займаються проституцією.

За офіційними даними, Україна займає перше місце серед країн Європи за рівнем захворюваності на ВІЛ/СНІД.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ