Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49eee44665d09/
Українська правда
Київ

Боржників ЖКГ залишать без каналізації

22.04.2009  12:32


Фото "Сегодня"
Для боротьби зі злісними неплатниками за компослуги міська влада має намір вдатися до обмеження надання їм послуг, зокрема до обмеження каналізаційних стоків.

Як пише муніципальна газета "Вечірній Київ", до такого кроку Київську адміністрацію спонукали дії столичної прокуратури, яка заборонила повертати комунальні борги з киян за допомогою колекторських компаній.

За словами директора КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" КМДА Станіслава Каплуненка, позицію прокуратури буде враховано, а питання врегульовано.

"Звичайно, ми як законослухняні громадяни, приймаємо позицію прокуратури і врахуємо всі недоліки. Хоча загалом дуже шкода, що таким чином страждають добросовісні платники, а не боржники. Наразі ми хочемо усунути юридично всі неточності і врегулювати проблему боргів правильн", - сказав Каплуненко.

На його переконання, наразі чи не єдиним способом боротьби зі злісними неплатниками залишається технічне обмеження надання комунальних послуг.

"На сьогоднішній день є два способи погашення заборгованості: у судовому порядку або через технічне обмеження надання послуги, яка систематично не оплачується. У місті Києві і в інших містах України є практика технічного обмеження каналізаційних стоків. В існуючій ситуації це майже єдиний дієвий спосіб вирішити питання погашення заборгованості", - наголосив Каплуненко.

Як відомо, прокуратура Києва опротестувала розпорядження Київської адміністрації, за якими столичні ЖЕКи для забезпечення своєчасної оплати киянами компослуг могли залучати колекторські компанії.

Раніше Київська міська державна адміністрація визначила порядок роботи ЖЕКів з жителями міста, які мають борги за спожиті житлово-комунальні послуги. Згідно з розпорядженням КМДА, ЖЕКи мали право залучати колекторські компанії для стягнення боргу за компослуги.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.