БЮТ: Черновецький хоче знищити пошту у Києві


Депутатська фракція БЮТ у Київраді закликає депутатів з інших фракцій не голосувати за створення комунального підприємства "Муніципальна пошта Києва".

Відповідний проект рішення винесений на порядок денний найближчої сесії Київради 23 квітня 2009 року.

Причиною депутати Блоку називають те, що вказаний документ порушує цілу низку чинних законів, повідомляє прес-служба БЮТ

Зокрема, згідно з чинним законодавством виключне право на видання та введення в обіг поштових марок, пересилання поштових листів, розміщення та використання поштових скриньок належить "Укрпошті" - національному оператору поштового зв'язку.

Натомість, за словами бютівця Володимира Кобєлєва, Леонід Черновецький та його команда намагаються передати ці повноваження новоствореному КП "Муніципальна пошта Києва".

"Муніципальна пошта Києва" - це вже не перший проект молодої команди мера Черновецького, який суперечить законодавству. Складається враження, що ця людина взагалі не ускладнює собі життя читанням законів. До того ж новостворене підприємство має виконувати сумнівні непрофільні обов'язки. Організація нового КП з такими порушеннями викликає здивування, обурення та ще багато різних інших емоцій", - сказав Кобєлєв.

Він наголосив, що відповідно до написаного командою Черновецького проекту рішення, "Муніципальна пошта Києва" впроваджуватиме інноваційні рішення щодо автоматичних систем ідентифікації поштових відправлень та єдиної системи управління пересиланнями.

Однак такі автоматизовані системи "Укрпошта" успішно використовує вже 10 років. На переконання БЮТ, введення нових систем призведе до технічної несумісності і, відповідно, до проблем у роботі автоматизованих систем.

"Без спеціального обладнання, засобів та й взагалі структури, за допомогою двірників чинний мер Черновецький планує надавати киянам поштові послуги. Але ж для ведення поштової діяльності необхідно мати розвинену інфраструктуру - поштові відділення для надання поштових послуг, поштові скриньки для збирання кореспонденції. Нічого цього немає. Натомість "Муніципальна пошта Києва" зможе шити хутряні шуби та створювати мережі диско-барів", - обурився Кобєлєв.

Колектив "Укрпошти", який звернувся до фракції БЮТ у Київраді, впевнений, що створення КП "Муніципальна пошта Києва" негативно позначиться на існуючий мережі поштового зв'язку, адже буде порушено єдиний виробничо-технологічний процес з надання послуг поштового зв'язку.

Як повідомлялося раніше, БЮТ заявляв, що статут КП "Муніципальна пошта Києва", який виноситься на сесію Київради 23 квітня, передбачає право цього КП займатися організацією концертної діяльності, створювати мережі кафе, саун, дискотек, диско-барів, клубів, казино та інших закладів шоу-бізнесу, торгувати тютюновими виробами, виготовляти та ремонтувати взуття.

А також здійснювати операції за нерухомістю - оренду, передачу в суборенду нерухоме майно, включаючи будинки, жилі та нежилі приміщення, готелі, земельні ділянки.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ