Столичні кінотеатри приховують свої прибутки?


Вісім комунальних кінотеатрів приховують свої доходи. Такі попередні висновки міської комісії з перевірки фінансово-господарської діяльності муніципальних кінозакладів.

Через неефективне керівництво столиця не отримує сотень тисяч гривень, повідомляє ТРК "Київ".

Значні доходи від здавання в оренду частини приміщень, зокрема, під кафе чи більярдні, до міської скарбниці не потрапляють.

"Доходи, які отримують кінотеатри, вони в значній мірі не проходять по касі. Доходи, які від продажу квитків, вони відображаються, можливо, в повній мірі, а ті доходи, які вони отримують від оренди, від роботи барів, вони знаходяться в тіні", - сказав депутат від Блоку Леоніда Черновецького Михайло Яковчук.

За даними ТРК "Київ", у першому півріччі минулого року 8 комунальних кінотеатрів отримали сукупний валовий дохід майже 13 мільйонів гривень, при цьому кінцевий прибуток зафіксовано на рівні 390 тисяч гривень. У підсумку, лише 3 відсотки рентабельності.

За словами начальника Головного управління культури КМДА Світлани Зоріної, дохід однієї "Братислави", за півроку становить 700 000 гривень. А задекларований прибуток - усього 4 тисячі гривень.

У міській адміністрації відзначають, що головна мета такого господарювання – намагання директорів закладів приватизувати прибуткове майно.

Як відомо, раніше столична влада створила КП "Київкінофільм", до якого мають увійти 19 комунальних кінотеатрів столиці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ