У музеї Шевченка покажуть особисті речі Кобзаря


24 квітня на честь 60-річного ювілею київський Національний музей Шевченка відкриває одну із найбільш раритетних частин фондового зібрання - особисті речі Тараса Шевченка.

Вперше в історії музею відвідувачі будуть мати можливість побачити особисті речі Кобзаря, якими він користувався в побуті, пише Ліга з посиланням на прес-службу музею.

"Мета виставки - представити світовій громадськості унікальні експонати з колекції музею і його філії. Ми хочемо поділитися з відвідувачами найдорожчим, що ми маємо, і залучити їх до аури Шевченка як людини і поета", - відзначила директор Національного музею Т.Шевченка Наталя Клименко.

За її словами, після смерті Шевченка його друзі і шанувальники приклали чимало зусиль, щоб зібрати спадщину Кобзаря в одну колекцію.

Цінні предмети постійно передавалися з рук у руки, з однієї приватної колекції до іншої. Їх вивезли далеко на Урал під час Другої світової війни. Після цього речі Шевченка зберігалися в різних зібраннях, поки нарешті не опинилися в київському музеї.

Виставка триватиме до 31 травня, з 10:00 до 18:00. Понеділок - вихідний.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ