Киянам покажуть персональну виставку Деміена Хьорста



Фото modernarts.ru
25 квітня в PinchukArtCentre відкриється персональна виставка Деміена Хьорста "Реквієм".

Це буде найбільша ретроспектива творчості Деміена Хьорста, до якої увійшли понад сто робіт, створених у період з початку 90-х до наших днів.  

Виставка займе всі чотири поверхи PinchukArtCentre (а це - близько 4 тисяч метрів виставкової площі). Крім того, у дворі торговельно-розважального комплексу "Арена-Сіті" побудують спеціальний павільйон.

Там будуть показані дві наймасштабніші роботи Хьорста: "Пояснення смерті" (розрізана навпіл акула в акваріумах з формальдегідом) і "Заперечення смерті" (ціла акула в акваріумі).

У рамках виставки відбудеться світова прем'єра нового живописного циклу Skull paintings, створеного з 2006 по 2008 рік, повідомляє прес-служба Фонду Віктора Пінчука.

До експозиції увійдуть твори, які вже стали всесвітньо відомими та передають все розмаїття творчого досвіду Хьорста.

Усі роботи, які будуть представлені на виставці, з приватних колекцій (деякі їдуть з США), а живопис - власність художника.

У PinchukArtCentre вже були показані деякі роботи Хьорста (на виставці Reflection). А в 2008 році Віктор Пінчук купив ще декілька робіт на аукціоні Sotheby's. Які саме - відвідувачі зможуть побачити незабаром на виставці.

За матеріалами прес-служби PinchukArtCentre та "Українська правда. Життя"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ