У Києві пройде письменницький автопробіг-2009


23 квітня, у Всесвітній день книжки, у Києві відбудеться традиційний святковий автопробіг "проти безкнижжя і нехлюйства".
 
Як повідомляють організатори свята - газета "Друг читача", -  другий рік поспіль в екіпажах автомобілів та з прапорами проїдуть вулицями Києва відомі письменники та поети.

Зокрема, серед учасників автопробігу будуть Марія Матіос, Тарас Федюк, Ірен Роздобудько, Брати Капранови, Дмитро Стус, Сашко Лірник, Лариса Денисенко, Дмитро Лазуткін, Сергій Пантюк, Світлана Поваляєва, Борис Гуменюк, Антон Санченко, Володимир Арєнєв, Анатолій Дністровий та інші.

Урочистий мітинг відкриття та виступи учасників автопробігу розпочнуться о 13-00 на Контрактовій площі (вул. Сковороди, 4). Після привітання з відкриттям персоналу новонародженої "Києво-Могилянської книгарні" о 13-30 стартуватиме автопробіг.

О 13-40 на вул. Хрещатик, 26 біля колишньої книгарні "Мистецтво" учасники акції покладуть квіти до загиблої книгарні.

О 14-00 біля будівлі Верховної Ради, що на вул. Грушевського, 5 відбудеться святкове привітання депутатів та передання звернення українських письменників до Верховної Ради із пропозиціями включити Міжнародний день книжки до переліку офіційних свят в Україні.

Маршрут автопробігу пролягатиме по вул. Сагайдачного, вул. Хрещатик, бульвару Шевченка, вул. Пушкінській, вул. Прорізній, вул. Грушевського.


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ