Столична влада у знищенні бездомних тварин прикривається Євро-2012?


Віце-прем‘єр-міністр України Іван Васюник, відповідальний в уряді за підготовку України до проведення Євро-2012, обурений відвертими спробами київської влади прикрити футбольним святом 2012 року свою антигуманну політику.

Про це йдеться у заяві Васюника, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

"Я обурений проявами брутального підходу вирішення питання регуляції кількості тварин в місті Києві. Така політика столичних чиновників немає нічого спільного з підготовкою міста до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року", - сказав Васюник.

За його словами, з проведенням Євро-2012 році пов‘язане оздоровлення не тільки української економіки, але й усіх сфер її суспільного життя.

"Повинна відбутися гуманізація державної політики. І вже зараз ми зобов‘язані змінювати підходи у власній роботі, робити їх європейськими, а отже, більш цивілізованими. В силу наявності різних точок зору, як у нас так і за кордоном, і неочевидності єдиного рішення, вважаю за доцільне ініціювати громадські слухання з цього питання за участю всіх зацікавлених сторін. Лише заслухавши різні точки зору, ми зможемо вийти на збалансоване рішення співіснування людей та тварин", - сказав віце-прем'єр.

Як повідомлялося, київські захисники тварин висловлювали побоювання, що вирішення питання бездомних тварин на вулицях столиці може відійти від гуманної стерилізації і послужити причиною масових вбивств тварин.

Водночас перший заступник мера Ірена Кільчицька 16 квітня заявила, що київська влада виступає за вирішення питання зменшення кількості бездомних тварин на вулицях столиці виключно гуманними методами.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ