Великодні свята: смачна паска, театральна прем’єра і екстрим



Фото navkolo.me
Настали довгоочікувані пасхальні вихідні. Погода обіцяє бути теплою, а вихідні довшими, ніж зазвичай. Тож кожен матиме можливість провести вікенд з користю для душі і тіла.

Зокрема, у суботу можна трошки попрацювати перед святом і спробувати власноруч спекти великодню пасочку та зробити крашанки. А потім за усіма звичаями зустріти цю світлу подію - Воскресіння Христове.

Тож, усім, хто зібрався святити паску, варто пам'ятати, що богослужіння у церквах, соборах і монастирях Києва розпочнуться в ніч на 19 квітня о 23.30.

Великодні служби будуть проходити  у Свято-Троїцькому чоловічому монастирі, Кафедральному соборі, Свято-Троїцькому Іонінськом монастирі, Свято-Покровському монастирі, Свято-Пантелеймонівськом жіночому монастирі, Свято-Покровському чоловічому монастирі та в інших церквах Києва.

19 квітня о 16.00 розпочнеться святкування воскресіння Господнього на Михайлівській площі. А в парку імені Тараса Шевченка пройде концерт "Пасхальні дзвони".

У цілому великодній вікенд обіцяє бути насиченим багатьма культурними подіями. Так, "театральна" столиця представить на наш розсуд захоплюючі постанови.

У театрі "Браво", що на вул. О.Гончара, 79, відбудеться прем'єра вистави "Я - чоловік...передбачуваний!". У ній ідеться про чоловіка, який знайшов своє кохання через дивні обставини.

Прем'єра спектаклю "Коктейль фа-соль" пройде, в театрі "Колесо". Цей "пісенний розгуляй" можна буде спостерігати за адресою: Андріївський узвіз, 8.

Любителям живопису варто завітати до галереї "Триптих", що на Андріївському спуску, 34. Там проходить виставка художника-живописця Анатолія Криволапа "Узбережжя синаю".

Персональна виставка живопису Андрія Блуднова "Луно-парк" проходитиме, в галереї Bottega, що на вул. Михайлівській, 22б. У своїх роботах автор заглибився у тему людського "Я", імітацію почуттів та самотність.

Якщо ж ви є прихильником танцю, то в будинку культури "Більшовик" 18 квітня відбудеться ІІІ Міжнародний дитячий фестиваль "Містерія танцю".

Сюди вже третій рік поспіль з'їжджаються кращі танцювальні колективи зі всіх куточків світу - Німеччини, Болгарії, Польщі, Вірменії, Грузії, Ізраїлю, Чехії, Словаччини.

У рамках французької весни-2009, кожен має шанс відвідати чудесну добу французького кіно Жака Демі. На екрані перед глядачем постануть Жан Маре з Катрін Денев і Жанною Моро.

Отож, в кінотеатрі "Київ" можна переглянути такі картини Жака Демі як: "Затока янголів", "Дівчата з Рошфора", "Шербурзькі парасольки".

А також чудову стрічку "Ослина шкіра", де йдеться про королеву, яка помирає. Вона вимагає від свого чоловіка, щоб він одружився лише із жінкою, яка буде краща за неї. Але у всьому королівстві немає кращої дівчини, ніж його власна дочка. Бідолашна принцеса вирішує втекти, перевдягнувшись в ослину шкіру.

Усі кому подобаються трилери мають нагоду переглянути фільм "Список контактів.

Спеціально для прихильників творчості Володимира Набокова, до дня його 110-річчя, в галереї мистецтв "Лавра" проходитиме фестиваль "Запрошення до Лаури".

У центральному залі галереї можна відвідати художній проект "Слід посмішка". Ця виставка - дослідження жестів, на основі роману Набокова "Лоліта". Крім того, на вихідних буде проходити показ документального фільму "Береги Набокова".

Для тих, хто не любить або не хоче проводити вихідні у спокої пропонуємо екстремальний відпочинок.

Наприклад, "Комсомольська правда" радить завітати на вул. Протасів яр, 23а і випробувати свої нерви у зорбінгу.

Зорб - це  надувна прозора куля діаметром 3,2 метра. "Зорбонавт" пристібається за допомогою спеціальної страховки у середині кулі і скочується з гори зі швидкістю до 50 км/год.

Куля (зорб) постійно перевертається то вниз, то вгору. Один повний розворот зорба - близько 10 метрів в довжину. Любителі адреналіну іменують зорб поп-екстримом: тут не потрібно мати особливих навиків і спеціальної фізичної підготовки, головне відчуття.

І хоча таке задоволення не з дешевих (150 - 250 гривень), ті хто спробував один раз, хочуть залазити у кулю знову й знову.

Якщо ж вас не дуже приваблює крутитися всередині зорбу, то можна звернутися до небезпечного, але більш відомого виду екстремального спорту - стрибків з парашутом.

Стрибунам - початківцям пропонують два варіанти: стрибнути самостійно (так званий класичний стрибок з висоти 1000 метрів під круглим куполом) або в тандемі (з висоти 3000 метрів), пристебнувшись до інструктора і випробувавши відчуття вільного падіння.

Тому набирайтеся сміливості та їдьте на Аеродром "Чайка" (Київська обл., Києво-Святошинський район, с. Петропавлівська Борщагівка) підкоряти небо.

Інший спосіб розважитися називають війною заради емоцій. Це командна гра страйкбол. Стрілянина в грі ведеться з пневматичних копій реальної бойової зброї, виготовлених з пластику і легкого сплаву, пластмасовими кульками.

Гравець вважається убитим, якщо в нього попала хоч би одна кулька. Перш ніж грати, ви вибираєте сценарій - полювання на групу супротивника, захоплення приміщення, знищення диверсійного загону або навіть замах на президента.

Постріляти можна у "Мілітаристі", що на вул. Кар'єрній, 33. Однак важливо пам'ятати, що записатися на гру треба не менше, ніж за 2 доби.

Вдосталь пострілявши можна обрати корисний, приємний, благородний екстрим - катання на конях. І тут є де розгорнутися. Таку "розвагу" вам запропонують у клубі любителів коней "Аргамак", у Кінноспортивному клубі "Болівар" (база в с. Здорівка у Васильківському районі), "Каскаді" (м. Буча, вул. Яснополянська, 46),  The Royal Horse Club (Києво-Святошинський район, с. Лісники, вул. Чапаєва, 36), клубі "Мустанг" на вул. Синьоозерній, 2.

Прогулянки верхи дуже корисні для хребта і укріплюють м'язи ніг, а ще заспокоюють нерви. Для повільної їзди краще всього вибирати заміські майданчики.

До того ж у столиці відкрився мотузковий парк, а в Гідропарку наповну працюють атракціони.

Тож обирайте те, що вам більше припало до душі та не забувайте, що мистецтво - це їжа для розуму, а в здоровому тілі - здоровий дух.

Усмішок, доброти і чистих помислів у це чудове свято. Христос Воскрес!

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ