Столичні пожежні попереджають про можливе збільшення пожеж у святкові дні


Головне управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій у Києві прогнозує, що у святкові дні може зрости кількість пожеж внаслідок порушення правил пожежної безпеки відпочиваючими на природі, і закликає киян і гостей столиці дотримувати цих правил.

За останні два тижні у столиці значно збільшилася кількість пожеж, викликаних горінням сміття і трав'яного настилу, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу ГУ МНС.

За оперативними даними, за цей період зафіксовано 39 виїздів пожежних бригад на гасіння трав'яного настилу. У лісопаркових зонах Києва і передмістя пожежі знищили 6500 кв.м трав'яного настилу. Основною причиною таких подій є необережне поводження з вогнем відпочиваючих.

У МНС Києва рекомендують жителям і гостям столиці під час відпочинку на природі розпалювати вогонь на галявинах подалі від крони дерев, особливо хвойних. Місце для багаття необхідно обкопати, при цьому зняти верхній шар трави. Після відпочинку потрібно повністю загасити вогонь.

Особливу увагу рекомендують звертати на дітей. Необхідно обов'язково простежити, щоб діти не гралися із сірниками і не розпалювали окремо від дорослих багаття.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ