Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/49e823e292b70/
Українська правда
Київ

У мерії знайшли спосіб, як боротися з "зайцями" і заробити 10 мільйонів

17.04.2009  09:38


Фото www.ruz.net
У Києві на зупинках громадського транспорту встановлять інформаційні табло, через інформуватимуть пасажирів про час прибуття столичного транспорту на зупинку. Таку новинку обіцяють уже в  серпні цього року.

Про це у четвер заявив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, впровадження в Києві автоматизованої системи диспетчерського управління дозволяє за допомогою супутникового зв'язку щохвилини в реальному часі визначати місце розташування транспорту та через електронні інформаційні табло вчасно інформувати пасажирів про час прибуття його на зупинку.

[L]Також система мінімізує затримки громадського транспорту, дозволяє корегувати маршрути залежно від ситуації на дорогах, надає можливість оперативного зв'язку між водієм і диспетчером, який зможе в разі потреби викликати "швидку допомогу", рятувальників чи міліцію.

Басс презентував також нову електронну систему оплати проїзду - електронний компостер.

"Це найсучасніша система, яка працює у Європі. Така система оплати проїзду для пасажирів буде зручною в користуванні. У свою чергу, транспортники завдяки електронному компостеру зможуть прозоро відслідковувати надходження коштів, які раніше важко було порахувати", - сказав Басс.

Він наголосив, що це допоможе уникнути  шахрайства як з боку водіїв і контролерів, так і пасажирів.

"Електронна система оплати проїзду унеможливить і підробку проїзних квитків. Також дозволяє бачити реальний пасажиропотік, встановлені відеокамери фіксують всіх, хто порушує оплату проїзду", - сказав заступник мера.

За словами Басса, ця система дозволить додатково заробити у рік як мінімум 10 мільйонів гривень.

"Цей проект не дорогий для міста, бо ми його фінансуємо за рахунок бюджету капітального будівництва, що передбачає інвестиційні міські проекти", - сказав Басс.

Він також відзначив важливість цього проекту, адже це дозволить впровадити соціальну картку. За словами першого заступника голови КМДА, незабаром міська влада підготує соціальну картку для пільговиків і нові електронні картки (проїзні), які будуть працювати у всьому громадському транспорті, в тому числі і в метрополітені.

Басс зазначив, що наразі відповідні управління КМДА формують спеціальну базу даних реальних пільговиків, які стоять на обліку. Соціальна картка буде для них безкоштовною.

"Ми зможемо врахувати кожного реального пільговика і в результаті отримати компенсації з державного бюджету у розмірі як мінімум 200 мільйонів гривень", - підсумував Басс.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.