У мерії знайшли спосіб, як боротися з "зайцями" і заробити 10 мільйонів



Фото www.ruz.net
У Києві на зупинках громадського транспорту встановлять інформаційні табло, через інформуватимуть пасажирів про час прибуття столичного транспорту на зупинку. Таку новинку обіцяють уже в  серпні цього року.

Про це у четвер заявив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, впровадження в Києві автоматизованої системи диспетчерського управління дозволяє за допомогою супутникового зв'язку щохвилини в реальному часі визначати місце розташування транспорту та через електронні інформаційні табло вчасно інформувати пасажирів про час прибуття його на зупинку.

Також система мінімізує затримки громадського транспорту, дозволяє корегувати маршрути залежно від ситуації на дорогах, надає можливість оперативного зв'язку між водієм і диспетчером, який зможе в разі потреби викликати "швидку допомогу", рятувальників чи міліцію.

Басс презентував також нову електронну систему оплати проїзду - електронний компостер.

"Це найсучасніша система, яка працює у Європі. Така система оплати проїзду для пасажирів буде зручною в користуванні. У свою чергу, транспортники завдяки електронному компостеру зможуть прозоро відслідковувати надходження коштів, які раніше важко було порахувати", - сказав Басс.

Він наголосив, що це допоможе уникнути  шахрайства як з боку водіїв і контролерів, так і пасажирів.

"Електронна система оплати проїзду унеможливить і підробку проїзних квитків. Також дозволяє бачити реальний пасажиропотік, встановлені відеокамери фіксують всіх, хто порушує оплату проїзду", - сказав заступник мера.

За словами Басса, ця система дозволить додатково заробити у рік як мінімум 10 мільйонів гривень.

"Цей проект не дорогий для міста, бо ми його фінансуємо за рахунок бюджету капітального будівництва, що передбачає інвестиційні міські проекти", - сказав Басс.

Він також відзначив важливість цього проекту, адже це дозволить впровадити соціальну картку. За словами першого заступника голови КМДА, незабаром міська влада підготує соціальну картку для пільговиків і нові електронні картки (проїзні), які будуть працювати у всьому громадському транспорті, в тому числі і в метрополітені.

Басс зазначив, що наразі відповідні управління КМДА формують спеціальну базу даних реальних пільговиків, які стоять на обліку. Соціальна картка буде для них безкоштовною.

"Ми зможемо врахувати кожного реального пільговика і в результаті отримати компенсації з державного бюджету у розмірі як мінімум 200 мільйонів гривень", - підсумував Басс.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ