Черновецькому радять заплатити за те, що він "київський" мер


Меру Києва Леоніду Черновецькому слід заплатити за трирічне використання бренду "Київ" у словосполученні "київський міський голова" у десятикратному розмірі.

Про це заявив голова Шевченківського району Віктор Пилипишин, коментуючи намір міської влади брати плату зі столичних підприємств за використання слова "Київ" у власній назві, повідомляє прес-служба Шевченківської райради.

"Здавалось, що ситуація з новими поборами уже давно перейшла межу здорового мислення і абсурду. Але, очевидно, креатив мерії не знає меж", - сказав Пилипишин.

За його словами, власна назва "Київ" органічно вплелась в усі сфери міського життя, і брати гроші за київський торт, чи за котлету по-київськи просто смішно.

"Якщо вже Черновецький хоче мати від цього зиск, то нехай сам, у першу чергу, заплатить за те, що три роки іменувався київським міським головою. Хоча за цей час він нічого не зробив для столиці", - сказав Пилипишин.

За словами голови Шевченківської райради, можливо, так мер компенсує хоча б "тисячну частину тієї шкоди, яку заподіяв місту Києву своїм горе-керуванням".

Пилипишин переконаний, що в результаті тягар нового податку ляже на звичайних киян, адже підприємства просто піднімуть ціни на свої товари і послуги.

"Для мешканців це фактично податок за право називатися киянином. Замість того, щоб асоціювати Київ з поборами потрібно створити з нього позитивний бренд, відомий у всій Європі. Тоді ця власна назва асоціюватиметься з високою якістю послуг та високим рівнем життя", - заявив голова Шевченківського району.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ