У тролейбусах будуть електронні компостери і відеокамери


Комунальне підприємство "Київпастранс" планує до серпня 2009 року завершити введення автоматизованої системи диспетчерського управління на всьому рухомому складі наземного громадського транспорту.

Про це у четвер заявив перший заступник мера Денис Басс, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це вже завершальний етап введення АСДУ. Ми вже встановили систему на всі автобуси, зараз плануємо завершити з тролейбусами, і, думаю, до серпня завершимо з усім рухомим складом", -  сказав Басс.

Він підкреслив, що завдяки введенню АСДУ вдасться істотно скоротити витрати "Київпастрансу".

За його словами, якщо раніше усі маршрути наземного транспорту обслуговували більше 300 диспетчерів, те зараз в автоматизованій диспетчерській працює лише 48 чоловік.

При цьому також салони рухомого складу обладнаються відеокамерами спостереження, що дозволять відслідковувати ситуацію усередині салону, а також оплату пасажирами проїзду.

Крім того, "Київпастранс" презентував новий електронний компостер. За словами генерального директора підприємства Миколи Ламбуцького, усього на введення АСДУ необхідно буде близько 8 мільйонів гривень.

Для устаткування всього рухомого складу необхідно буде придбати близько 1600 компостерів.  Однак Ламбуцький не вказав терміни, у які планується обладнати такими компостерами весь наземний громадський транспорт.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ