Київ заборгував 6,5 мільярда


Загальна заборгованість Києва становить 6,5 мільярда гривень.

Про це в інтерв'ю УНІАН заявив один із лідерів Блоку Кличка Дмитро Андрієвський.

"Є серйозні борги за роботи, що були виконані торік. Близько 300 мільйонів адміністрація заборгувала за будівництво станцій метро", - сказав депутат.

Він наголосив, що "за весь час знущання (Леоніда) Черновецького над містом була введена одна-єдина станція метро".

"І та наступного ж дня була закрита, бо там текло з усіх щілин і, як ви пам'ятаєте, відпали навіть літери від назви. Отой "Червоний ху..." є яскравим прикладом роботи Черновецького і його компашки: тут підмажуть - там відпаде, енергетикам погасять - медикам з метробудівниками заборгують. Так і скачуть весь час поміж молотом і ковадлом..", - сказав Андрієвський.

Він нагадав, що "до нашестя черновецьких" щороку вводилася одна-дві станції метро, а зараз - за три роки - одна-єдина.

"Сьогодні міський бюджет дірявий і порожній, тож ситуація тільки погіршуватиметься - у "швидких" пального так мало, що хворий має довести лікареві, що потребує його допомоги. 590 мільйонів горе-мер винен Київводоканалу, 300 мільйонів - медикам", - сказав Андрієвський.

За його словами, є заборгованість із соціальних виплат...не сплачуються хлібні гроші - по 15 гривень щомісяця.

"Не сплачуються надбавки вчителям, лікарям - загалом соціальна заборгованість сягає близько 460 мільйонів гривень", - сказав Андрієвський.

Він наголосив, що Київ по вуха в боргах, а оскільки чітких джерел надходжень немає, "то на погашення старих боргів Черновецький бере нові й нові позики".

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ