Кільчицька пообіцяла гуманно очистити Київ від бродячих псів



Фото www.zamri.ru
Київська міська адміністрація має намір продовжити реалізацію Програми стерилізації безпритульних тварин, незважаючи на кризу і розбіжності з громадськими організаціями захисту тварин.

Про це заявила перший заступник мера Ірена Кільчицька під час зустрічі з представниками міжнародних громадських організацій захисту тварин з Великої Британії, Австрії та Німеччини.

"Ми залишаємось на шляху гуманного відношення до тварин, і намагаємось гуманними методами зменшувати популяцію безпритульних тварин на вулицях міста", - сказала Кільчицька.

За її словами, наближається Євро-2012, тому необхідно враховувати, яким чином ставитимуться європейці до того, що тварини будуть на вулицях міста.

Заступник мера також відзначила, що у столичної влади є певні розбіжності з київськими громадськими організаціями захисту тварин, повідомляє прес-служба КМДА.

"У нас є проблемні питання з українськими громадськими організаціями захисту тварин щодо того, щоб після стерилізації тварин повертати на місце, де їх забрали, чи утримувати їх в спеціальних притулках", - сказала Кільчицька.

Водночас вона наголосила, що європейський досвід показує, що не можна випускати тварин на вулиці, але у столиці немає необхідної кількості притулків.

"Ми будемо діяти виключно за європейськими стандартами, використовуючи іноземний досвід вирішення проблеми", - підсумувала Кільчицька.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ