Комісія ВР просить звільнити прокурора Києва


Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування ситуації у Києві просить Генпрокуратуру розглянути питання про звільнення прокурора Києва Євгенія Блажівського і дати правову оцінку продажу банку "Правекс" без сплати податків.

Про таке рішення комісії заявив глава ТСК, народний депутат Кирило Куликов, пише Ліга.

Зокрема, у рішенні сказано: "Генеральній прокуратурі України - розглянути доцільність перебування в посаді прокурора міста Києва Євгена Блажівського. Генеральній прокуратурі України, Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки України - дати правову оцінку продажу "Правекс-банку" України і несплати відповідних податків".

Також у рішенні пропонується створити робочу групу зі співробітників Генпрокуратури, МВС, СБУ для належної перевірки матеріалів, зібраних ТСК, у термін до 15 травня.

Результати такої роботи пропонується розглянути на засіданні Верховної Ради. Кабінетові Міністрів доручається розглянути матеріали ТСК на своєму засіданні.

Як відомо, Блажівський приступив до виконання своїх обов'язків як заступника Генпрокурора України, прокурора столиці у червні 2006 року. Раніше він очолював прокуратуру Львівської області.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ