БЮТ: Черновецький хоче, щоб рятувальники проводили аукціони і створювали цехи


На останньому засіданні постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку розглядалися зміни до Статуту комунально-рятувальної служби "Київська служба порятунку".

Як повідомляє прес-служба Блоку Тимошенко, відпорні зміни до статуту ініціювала команда міського голови Леоніда Черновецького.

Зокрема, за словами бютівців, оновлений статут "Київської служби порятунку" передбачає, що ця організація отримає право надавати платні послуги. Проте зароблені кошти "Київська служба порятунку" не відраховуватиме в бюджет, а витрачатиме на свої потреби.

Які саме послуги аварійно-рятувальної служби будуть платними - наразі невідомо.

За словами члена постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку бютівця Сергія Мельника, рятувальна служба отримає право проводити виставки і аукціони.

"Що продаватиметься на цих аукціонах? Речі врятованих людей? Проведення виставок-продажів - досить сумнівна функція рятувальників", -  сказав Мельник.

Також згідно із запропонованими КМДА змінами до статуту "Київська служба порятунку" отримує право створювати благодійні фонди, брати участь в реалізації інвестиційних проектів та вести зовнішньоекономічну діяльність, створювати цехи, лабораторії та інші відособлені підрозділи як в Україні, так і за кордоном.

"Ситуація з "Київською службою порятунку" нагадує ситуацію з іншим проект молодої перспективної команди Черновецького "Муніципальна пошта". В обох випадках комунальні підприємства отримують право виконувати "непрофільні" функції", - додав Мельник.

Прес-служба БЮТ уточнила, що проект рішення щодо створення комунального підприємства "Муніципальна пошта" вже внесено у порядок денний найближчої сесії Київради, яка відбудеться 23 квітня 2009 року.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ