Черновецькому заборонили "вибивати" гроші з киян через колекторів


Прокуратура Києва опротестувала розпорядження Київської адміністрації, за якими столичні ЖЕКи для забезпечення своєчасної оплати киянами компослуг могли залучати колекторські компанії.

Як повідомили у прес-службі прокуратури, не можна не відзначити позитивність наміру київської влади зменшити розмір заборгованості за компослуги, однак, прийняті розпорядження суперечать вимогам чинного законодавства.

У прокуратурі столиці заявляють, що стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги має проводити лише балансоутримувач у цивільно-правовому порядку.

А тому діяльність спеціалізованих юридичних організацій (колекторських компаній), які за розпорядженням КМДА уповноважені стягувати заборгованість з боржника, є незаконною.

Крім того, в порушення норм закону вказані розпорядження КМДА були прийняті без процедури опублікування їхніх проектів та без погодження з Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва в Києві.  

Як відомо, раніше Київська міська державна адміністрація визначила порядок роботи ЖЕКів з жителями міста, які мають борги за спожиті житлово-комунальні послуги. Згідно з розпорядженням КМДА, ЖЕКи мали право залучати колекторські компанії для стягнення боргу за компослуги.

"Українська правда. Київ" 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ