У Кличка заявляють про тіньову приватизацію столичних пляжів


Депутати Блоку Кличка заявляють про намагання столичної влади приватизувати київські пляжі, а вхід на них зробити платним.

"Попри всі заяви чиновників, що місця відпочинку для киян збережуть безкоштовними, все йде до тіньової приватизації міських пляжів. Черговий крок - внесення до програми приватизації низки об'єктів МКП "Плесо", що опікується  міськими пляжами", повідомляє прес-служба Блоку Кличка.

За словами депутатів. два острови - Венеціанський та Долобецький - готують під приватизацію.

"Захоплення територій "золотих" пляжів відбудеться за тією ж схемою, що й масова роздача землі у Києві. Під сторожку чи якусь сумнівну споруду відведуть землю, а потім там з'явиться платний пляж чи закритий ресторан на воді", - заявляють в Блоці Кличка.     

"Якщо ДКП "Плесо" неспроможне ефективно керувати десятою частиною території міста та доглядати пляжі, то чому бездарному хазяїну влада виділяє бюджет у розмірі 24 мільйони гривень?", йдеться в заяві Блоку Кличка.

За словами депутатів Блоку, "Плесо" не може розпоряджатися землями водного фонду, бо не має їх у постійному користуванні, оскільки не є державною структурою.

"Попри це, в обхід Земельного кодексу, влада у лютому передала  підприємству функції по утриманню водних об'єктів Києва та їхніх територій. А це - майже 9 тисяч га. І тепер, інвестиційні конкурси, що їх запроваджує міська влада, дозволять приватним особам підійти ближче до земель водного фонду", йдеться в повідомленні.

Блок Кличка вимагає від прокуратури Києва терміново вжити заходів реагування, аби до купального сезону киян не встигли позбавити безкоштовних пляжів.

"Українська правда. Київ"

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ