Київським сміттям цікавляться російські бізнесмени?


З початку року працівники асенізаторської служби "Київспецтранс" отримують зарплату усе рідше, єдина зливальна станція на межі зупинки, а саму компанію, що займається утилізацією відходів, можуть викупити іноземні бізнесмени.

Про це заявив директор департаменту утилізації відходів "Київспецтрансу Геннадій Малярчук, пише "Комсомольська правда".

"Нашому становищу не позаздриш. Уже два місяці ми не можемо виплатити зарплату, а ЖЕКи заборгували нам близько 11 мільйонів гривень! Є проблеми і з пальним. Адже в бюджеті закладалася вартість за ціною 3,2 гривні за літр, а ціни підскочили", - сказав Малярчук.

Проте, це ще не всі біди сміттярів, адже уже цього року "Київспецтранс" може опинитися в руках бізнесменів. Ще з 2002 року комунальним підприємством володіє не тільки місто, а і приватні асенізатори.

"Уже сім років 47% акцій "Київспецтрансу" належать компанії з акціонерами з Росії. На жаль, за весь цей час наш основний акціонер купив лише кілька тисяч сміттєвих контейнерів і один сміттєвоз. На щастя, 51% акцій поки що у власності міста. Тому нас хоч трохи дотують з бюджету", - сказав Малярчук.

За його словами, нещодавно на аукціон виставили контрольний пакет акцій підприємства, тож воно може повністю перейти в приватні руки.

"Нічого гарного від цієї угоди не чекаємо, адже господар, як правило, переслідує єдину мету - заробити. А от вкладати гроші в розвиток ніхто не хоче", - сказав Малярчук.

Незважаючи на важкий стан справ, співробітники "Київспецтрансу" продовжують ходити на роботу, адже якщо вони перестануть працювати, то може зупинитися і місто.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ