Ющенко і Платіні подивилися на реконструкцію НСК "Олімпійський"



Фото www.kmu.gov.ua
У середу президент Віктор Ющенко і президент УЄФА Мішель Платіні відвідали національний спортивний комплекс "Олімпійський", де ознайомилися з ходом реконструкції стадіону до фінальної частини чемпіонату Євро-2012.

Ющенка і Платіні супроводжували віце-прем'єр-міністр Іван Ввасюник, міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс та інші посадовці, повідомляє УНІАН.

За словами Павленка, станом на 1 квітня профінансовано 12% від загального обсягу робіт з реконструкції стадіону. До 5 травня Мінспорту розраховує отримати остаточний зведений кошторис проекту реконструкції, а затвердження усієї проектної документації Кабінетом міністрів заплановане до 10 червня.

Павленко відзначив, що, згідно з проектом, загальна місткість на "Олімпійському" становитиме 69 тисяч 423 місця, а чиста місткість - 63 тисячі  427.

У зв'язку з візитом високих гостей робочий день на НСК розпочався на одну годину раніше - о 7.00.

На сьогодні в чаші стадіону виконуються роботи зі встановлення залізобетонних конструкцій нижнього ярусу трибун для влаштування у подальшому на них рядів.

Наступним етапом робіт буде будівництво VIP-корпусу в зоні головної трибуни стадіону, де всього буде облаштовано 1816 бізнес-місць.

Як відомо, президент УЄФА Платіні перебуває у Києві з дводенним робочим візитом.

Будівельно-монтажні роботи на НСК "Олімпійський" розпочалися 1 грудня 2008 року.

Реконструкцію здійснює холдинговою компанією "Київміськбуд" за кошти державного бюджету України.

Загальна кошторисна вартість будівництва - 2 114 726,997 гривень, очікуваний термін введення в експлуатацію - червень 2011 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ