На станції "Видубичі" дівчина впала на рейки


У понеділок ввечері на станції метро "Видубичі" на колію впала дівчина.

Як пише "Газета по-київськи", її врятували пасажири, а працівників метро поруч не було.

За словами очевидців, дівчина вийшла з вагона, перейшла платформу поперек і, не зупиняючи, ступила за обмежувальну лінію на рейки.

Врятували дівчину четверо чоловіків, які стрибнули на колію і підняли її на платформу.

"Як тільки вони вибралися наверх, відразу приїхав потяг..." - сказав очевидець Олександр.

Як відзначила начальник прес-служби метрополітену Надія Шумак, подія сталася о 19.03.

"Дівчина приблизно 22 років (була без документів) упала на рейки. Напругу не відключали, графік потягів не змінився, її витягли до прибуття потяга", - сказала Шумак.

За словами очевидців, у дівчини були "скляні" очі і, швидше за все, вона не усвідомлювала, що робить.

Після того, як дівчину підняли на платформу, викликали "швидку допомогу". Постраждалу доставили в Обласну лікарню на вулиці Багговутівській. Діагноз - перелом верхньої щелепи.

Найстрашніше в цій історії те, що нікого з працівників підземки, кого можна було б покликати на допомогу і попередити про те, що потрібно зупинити потяг, поруч не було.  Як пише "Газета по-київськи", на платформі станції "Видубичі" відеоспостереження немає. Проте на цій станції ведеться відеоспостереження біля турнікетів і касової зали.

Якщо людина упала на рейки, у прес-службі метро радять:

1. Покликати чергову по станції.

2. Якщо чергової немає поруч, то в жодному разі не можна спускатися на рейки.

3. Коли поїзд в'їжджає на станцію, машиніст особливо уважно стежить за пасажирами на пероні. Потрібно круговими рухами рук сигналізувати йому про людину на рейках. Машиніст зобов'язаний зупинитися.

4. У випадку, коли людин опинилася на рейках, не потрібно панікувати. Якщо час дозволяє почекати, то можна покликати на допомогу або спробувати вибратися самому, можна стати ногою на одній рейці і спробувати вилізти на платформу. Якщо потяг уже прибуває на станцію, то потрібно лягти в "лоток" (місце між рейками) і пропустити поїзд. 
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ